УКР РУС

Ліга чемпіонів 2023/24 офіційно стартувала: перші результати, серед яких знищення 7:1light

27 червня 2023 Читать на русском

Розпочався черговий розіграш найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Ліга чемпіонів, кваліфікація, півфінали попереднього раунду

Атлетік Ескальдес (Андорра) – Будучность (Чорногорія) – 0:3

Голи: Секуліч, 14 (пен.), 61, Джуріковіч, 21

Тре Пенне (Cан-Маріно) – Брейдаблік (Ісландія) – 1:7

Голи: Баретта, 31 – Гюннлейгссон, 6, 89, Хлінссон, 25, 90, Ольсен, 45+2, Сігурдарсон, 67, Ейнарссон, 74

Усі матчі цього етапу приймав ісландський стадіон Копавогсвьоллур. Чотири команди боролися за єдину путівку у перший раунд кваліфікації, де суперником стане ірландський Шемрок Роверс.

Результати жеребкування 1-го раунду кваліфікації ЛЧ 2023/24 – українці отримали суперників

Перший поєдинок минув без інтриги. Атлетік Ескальдес на внутрішній арені сенсаційно перервав гегемонію Інтера Ескальдес, проте в ЛЧ конкуренції не витримав. Чорногорська Будучность розгромом відправила андорців у кваліфікацію Ліги конференцій.

Ісландський Брейдаблік лише формально вважався гостьовою командою в цій зустрічі. Насправді команда Оскара Торвальдссона стала єдиною на стадії півфіналу попереднього раунду ЛЧ, яка де-факто зіграла на своєму полі. Тож не дивно, що на рідному Копавогсвеллурі "зелені" без проблем розібралися з сан-маринським Тре Пенне.

У фіналі попереднього раунду ЛЧ Брейдаблік зустрінеться з Будучностю. Переможець цієї зустрічі зіграє з ірландським Шемрок Роверс у в першому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

Якщо Брейдабліку вдасться перемогти спочатку Будучность, а потім і Шемрок Роверс, то в другому раунді кваліфікації ЛЧ чемпіон Ісландії зустрінеться з Копенгагеном, у складі якого грає син головного тренера Брейдабліка Оррі Оскарссон.

Що потрібно збірній України для виходу на Олімпіаду-2024 – усі розклади, важливий крок на Євро вже зроблений