УКР РУС

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. "Бенфіка" - "Зеніт". Анонс

16 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому зійдуться лісабонська "Бенфіка" і пітерський "Зеніт".

Екс-"орли" Вітсель і Гарай летять в Лісабон

"Бенфіка" - "Зеніт"

16 лютого. 21:45. Лісабон, стадіон "Да Луж"

Арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Не зіграють: Луїзао (травма), Ребошу (травма) – Малафєєв (травма), Смольніков (травма), Файзулін (травма).

Під питанням: Лопес, Фейса – Рязанцев

Останнього разу команди зустрічалися в 2014-му році в рамках групового етапу Ліги чемпіонів. Тоді більш везучим виявився "Зеніт", який зумів двічі обіграти "Бенфіку". Примітно те, що в тих матчах забивали лише гравці пітерців, які так чи інакше мали відношення до Португалії: Халк, який пограв за "Порту", Вітсель - екс-гравець "Бенфіки" і Данні - португалець за національністю.

В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА суперники перетиналися в 2012-му році. Тоді за сумою двох зустрічей (4:3) в наступний раунд пройшла "Бенфіка".

До сьогоднішнього протистояння в 1/8 Ліги чемпіонів "Бенфіка" підходить не в найкращому настрої (програно принциповий матч з "Порту" в чемпіонаті), але в кращому стані. "Орли" займають 2-у сходинку в таблиці, ведуть запеклу боротьбу за чемпіонство зі "Спортингом" і, незважаючи на останню осічку з "Порту", знаходяться у відмінній формі. Вагомою втратою у португальців може стати Луїзао - досвідчений капітан і основний центральний захисник не зможе допомогти команді через травму руки. Компенсувати цю втрату може Лісандро Лопес, який недавно відновився після травми.

Що стосується гостей, то "Зеніт" має перед собою не найбільш життєрадісну картину - 6-е місце в таблиці і 3 останніх офіційних матчі без перемог (2 поразки і 1 нічия). Пауза в чемпіонаті, після якої пітерці ще не грали в офіційних матчах (14 лютого команда закінчила тренувальні збори), може дати перевагу в ігровій формі "Бенфіці", яка набрала хід у національному чемпіонаті. Не допоможе "Зеніту" основний правий захисник Смольніков. Поринути в атмосферу португальського футболу знову зможуть Есекіель Гарай і Аксель Вітсель, яким доводилося захищати кольори "Бенфіки" до того, як перейти в "Зеніт".

Олександр Москаленко, Футбол 24

У стінах стадіону "Зеніт-Арена" виявили тріщини

"Реал" і "Баварія" поборються за 18-річного хавбека "Бенфіки"