УКР РУС

Лідерство "Ювентуса" стало унікальним, Балотеллі розлютив Міхайловіча. Підсумки 25 туру Серії А

15 лютого 2016 Читать на русском

"Наполі" втрачає лідерство на користь "Ювентуса", але не оптимізм і підтримку шалених тіфозі. "Мілан" тримається зони ЛЧ, але наражається на гнів тренера, "Фіорентина" з Калінічем в основі закріплюється на заповітному 3-му місці.

WWWWWWWWWWWWWWW.Juventus.com

Клубний рекорд "Старої Синьйори" оновлено до 15 перемог. Це дійсно вражає: 12 очок за перші 10 турів і 45 - за 15. Рекорд тріумфів "Наполі" обірвано на 9-му матчі. Об'єкт насмішок старту сезону "Юве" вперше в сезоні очолив таблицю Серії А - завдяки суперджокеру Сімоне Дзадзі. "Це поразка, яка не повинна засмучувати. Колись пощастить і нам", - вважає алленаторе "Наполі" Мауріціо Саррі.

3 тисячі фанатів підтримали "Наполі" після поразки в Турині

Момент матчу - Леонардо Бонуччі у повітрі дотягується своєю ножищею і знімає снаряд з голови Ігуаїна, готового розстрілювати Буффона з меж воротарського. Парадокс матчу - в єдиної команди Серії А, що наколотила понад 50 голів, з найкращим бомбардиром сезону Гонсало Ігуаїном не знайшлось аргументів бодай на 1 гол. Зафіксовано найменшу кількість ударів "Наполі" за сезон: 1 у площину воріт, 5 повз. У 2016 році в Кальчо є лише одна людина, яка забивала "Ювентусу" в 10 матчах: Антоніо Кассано із "Сампдорії".

Унікальність матчу - вперше в 3-очковій ері Кальчо 5 різних команд очолювали таблицю протягом одного сезону ("Рома", "Інтер", "Фіорентина", "Наполі" були лідерами раніше і тепер став "Ювентус").

"Мілан" зверху, "Інтер" знизу

Такого в цьому сезоні ще не було. Так, "Інтер" ще досі утримує перевагу над "россонері", але це лише жалюгідні 2 пункти. Але це ніщо, якщо врахувати таку ось подробицю: "Мілан" в останніх 7 матчах взяв на 9 очок більше, ніж сусіди по "Сан-Сіро" - 15 проти 6. Вперше за 3 роки "міланісти" не програють у 7 поспіль матчах СеріАлу.

Запорукою перемоги над "Дженоа" став звірячий апетит до гри Кейсуке Хонди і вбивчий інстинкт Карлоса Бакки. Колумбійський страйкер із 12 своїх голів 10 забив з першого удару в площину воріт. А міг би Бакка зараз за "Реал" стріляти, якби Анчелотті не покинув "королів", - інсайд від боса "Мілана" Адріано Галліані.

Не обійшлось без ложки дьогтю. "Мілан" спокійно вів у рахунку 2:0, але на 90+4-й пропустив через пасивну поведінку "Балотеллі і ще 2-3 гравців", яких Сініша Міхайловіч на емоціях пообіцяв більше ніколи не випускати на поле.

Забуваємо про пряму путівку в ЛЧ

"Інтер" програв "Фіорентині" на останніх хвилинах. Майже вірш, але команді Манчіні зараз не до лірики. Ще 6 січня "інтерісти" були на вершині, а зараз відстають від "Ювентуса" на 12 очок. Про чемпіонство можна забути, як і про пряме місце в Лізі чемпіонів, адже до "Наполі" не вистачає 11 очок. Та й у боротьбі за 3-є місце треба наздоганяти "Фіорентину" Ніколи Калініча (хорват дещо здав у плані результативності, але тримається в топ-5 снайперів Кальчо сезону 2015/16) і "Рому", а також відмахуватись від "Мілана". Цікава гармонія наверху: команди з 3 по 6 місця відділяють одна від одної 2 очки.

Донадоні туру

Аутсайдер на старті, "Болонья", нині демонструє феноменальні показники гостьових матчів: відколи Роберто Донадоні очолив "россоблю", команда здобула 5 перемог у 7 виїздах, відтак посідає за звітний період 3-є місце в Серії А.

Тарас Котів, Футбол 24