УКР РУС

Лідери йдуть без втрат, "Севілья" котиться до низу. Підсумки 34 туру Прімери

22 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" аналізує головні події 34 туру іспанської першості.

Лідери йдуть без втрат

За 4 тури до завершення чемпіонату Іспанії ситуація в турнірній таблиці залишається до безумства напруженою. "Барселона", "Атлетіко" та "Реал" здобули синхронні перемоги і продовжують відчайдушну боротьбу за титул.

Пол-позицію й надалі займають каталонці, які на "Ріасорі" пережили реінкарнацію, розбомбивши "Депортіво" з рахунком 8:0. У Ла-Коруньї підопічні Луїса Енріке реалізували практично усі гольові моменти, які в них були, довівши, що поразка від "Валенсії" - прикра випадковість. Справжньою окрасою матчу став покер Луїса Суареса. Уругваєць, зокрема, повернувся в боротьбу за "Тройфей Пічічі", поступаючись лише одним голом Роналду (30:31).

На відміну від "блаугранас", "Атлетіко" довелось добряче попотіти в Більбао. "Матрацники" з команд-лідерів протистояли найміцнішому супернику, однак зуміли поповнити свою скарбничку такими життєво необхідними трьома балами. Перемогу над "Атлетіком" мадридцям приніс гол Фернандо Торреса, який вперше у своїй кар'єрі відзначився в 5-и матчах поспіль.

А от "Реал" доволі легко розібрався з "жовтою субмариною". Підопічні Зідана, не викладавшись на 100 відсотків, забили три сухі м'ячі у ворота Асенхо. Роль лідера атак королівського клубу виконав Карім Бензема, який 11-й раз в нинішньому сезоні відкрив рахунок, що є найкращим показником Прімери. Однак, не обійшлось для мадридців і без ложки дьогтю, оскільки вже на 91-й хвилині матчу травми зазнав Роналду.

Чергова ганьба "Севільї" - "Валенсія" вже поруч

Команда Євгена Коноплянки, забивши першою у Хіхоні, так і не змогла здобути дебютної перемоги на виїзді. Ба більше, підопічні Емері примудрилися пропустити на 92-й хвилині від Ісми Лопеса та зазнали 4-ї поразки в 5-и останніх турах. Український півзахисник відіграв всю гру та став найкращим у складі "рохібланкос", однак від чергової гостьової ганьби підопічних Емері не врятував. На "Моліноні" андалусійці поступилися вже 25-й раз у своїй історії, що є найгіршим показником команди у виїзних протистояннях з клубами Прімери.

Серія провальних матчів призвела до того, що "Севілью" випередили не лише "Сельта" з "Атлетіком", але й може обігнати 8-ма у таблиці "Валенсія". "Кажани", розтрощивши "Ейбар", здобули вже 3-ю перемогу поспіль та опинилися від Коноплянки і Ко на відстані у 6 очок.

Досягнення туру

"Барселона" залишається єдиною командою в історії Прімери, яка 4 рази перемагала в гостях з різницею у 8 та більше голів. Цікаво, що на "Ріасорі", крім "Барселони", 8 м'ячів зумів забити лише "Реал".

Звісно, що після гри у Ла-Коруньї назавжди в історію "Барселони" увійшов і Луїс Суарес. Уругваєць став першим гравцем каталонського гранда, який відзначався покером голів та хет-триком передач у одному матчі Прімери. Подібного досягнення Ла Ліга у 21 столітті ще не бачила.

У той же час, "Реал" в 7-му поспіль сезоні чемпіонату Іспанії забив 100 і більше голів. Відзначимо, до приходу Кріштіану Роналду мадридці лише одного разу в 78 лігах досягали цієї позначки, а з португальцем - 7.