УКР РУС

Лейпциг здобув вольову перемогу над Баварією, Байєр поступився Кельну

18 березня 2018 Читать на русском

У чемпіонаті Німеччини гримнуло відразу дві сенсації.

Кельн, що практично потонув в цьому сезоні, всіма силами намагається зачепитися за порятунок. Саме цим можна пояснити сьогоднішню перемогу над Байєром, завдяки якій "козли" покинули останню сходинку в турнірній таблиці Бундесліги.

Так, ситуацію для "фармацевтів" серйозно ускладнив Аларіо, що незрозуміло навіщо відмахнувшся від свого опонента і абсолютно справедливо був вигнаний з поля. Однак, справедливості заради, всі перші 30 хвилин гри саме Кельн був активніше і міг подвоювати свою перевагу вже в цей період. Подвоїв він його вже в другому таймі, так і не давши Байєру шансу навіть на одне очко.

Ще одна сенсація грянула в сутичці РБ Лейпциг і Баварії. Мюнхенці забили досить швидкий гол, проте розвивати свою перевагу не ризикнули – за це і були покарані молодим колективом Ральфа Хаззенхютля. Варто визнати, що Лейпциг повністю перегравав гостей і лише з виходом на поле Рібері і Левандовського у Баварії з'явилися деякі шанси. Реалізувати їх лідерам чемпіонату не вдалося, що, втім, жодним чином не вплине на їх позиції – 15 очок переваги за 8 турів відіграється, мабуть, лише уві сні. А ось Лейпцигу очки потрібні як повітря і завдяки цій перемозі РБ закріпився в єврокубковій зоні. Більш того – лише 2 очки відокремлює "биків" від Айнтрахта, який нині претендує аж на потрапляння у Лігу чемпіонів.

Чемпіонат Німеччини, 27 тур.

РБ Лейпциг – Баварія - 2:1

Голи: Кейта, 37, Вернер, 56 – Вагнер, 12

Кельн – Байєр – 2:0

Голи: Осако, 9, Цоллер, 69

Вилучення: Аларіо, 33