УКР РУС

Левченко: Я говорив з Коку і його помічниками – всі виділяють Зінченка

14 грудня 2016 Читать на русском

Екс-гравець збірної України Євген Левченко розповів про акліматизацію Олександра Зінченка в Голландії.

Нещодавно Євген Левченко відвідав Олександра Зінченка в Ейндховені:

"Ми знімали відео для голландського телебачення, я допомагав брати інтерв'ю – перекладав, і після цього залишився у нього, познайомився з батьками. Дуже добродушно мене прийняли, було приємно поговорити з ними і з Сашком. Чесно скажу, був приємно здивований, дізнавшись, наскільки він занурений у футбол.

Знаю, що у Саші голландська ще не на належному рівні, але я говорив з Філліпом Коку і його помічниками – всі виділяють його. Саша тямущий не по роках, і найважливіше – не ніяковіє, бере на себе роль лідера як на полі, так і за його межами, що допомагає йому краще адаптуватися. Пам'ятаю, він приїхав після збірної з травмою, відновився і провів кілька ігор – не все виходило, але видно, як людина старалась. З оптимізмом дивлюся на його майбутнє.

А те, що язик підвішений... Це великий плюс для футболістів, які приїжджають, наприклад, до Голландії. Це говорить про певний рівень розвитку – чим краще ти можеш спілкуватися, тим простіше тобі буде в будь-якій країні. Більшість наших футболістів постійно затиснуті системою. Бояться спілкуватися, бояться всього. Якщо ти потрапляєш за кордон, потрібно знати мову і не соромитися себе проявити", – сказав Левченко.

Як Зінченко проявив себе в 3-му поспіль матчі у старті ПСВ

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу