УКР РУС

Левченко: Всі футбольні досягнення Леоненка блякнуть на тлі його людських якостей

11 серпня 2015 Читать на русском

Екс-гравець збірної України Євген Левченко відповів футбольному експерту Віктору Леоненку, який у різкій формі відгукнувся про нього в інтерв'ю "Футбол 24".

"Нещодавно зірка телеекранів, заслужений і "загальновизнаний" експерт В. Леоненко в досить цікавій формі висловився на мою адресу. Його реакція прозвучала після мого заклику підтримати акцію-флешмоб, яку запустив футболіст Роман Зозуля на підтримку української армії. Насправді, я звичайно ж заздалегідь знав, що пан Леоненко не підтримає цю ідею. Але не в цьому суть.

Я з глибокою повагою ставлюся до Леоненка-футболіста, адже не кожен гравець може сказати, що він грав і забивав проти великої "Барселони" і провів 14 ігор за збірну України. Але, на жаль, всі його футбольні досягнення блякнуть на тлі людських якостей і його експертних оцінок. Ми попрацювали пліч-о-пліч не менше місяця. Справа навіть не в його особистій думці, з якою можна погоджуватися чи ні, а в підході до роботи і до професійних якостей експерта. Відсутність інформації і незнання елементарних імен, прізвищ та клубів, футболістів, перетворюють роботу експерта в посміховисько. Для мене експерт - це людина, що знає предмет, з незалежною оцінкою, а не голослівний, ангажований критикан.

Наприклад, я бачу, як готуються інші експерти, скрупульозно вишукуючи інформацію на всіх джерелах. Так, зокрема і в "Твіттері-Фейсбуці", спілкуючись з колегами, футболістами, тренерами. Це постійний процес. А сидіти точити ляси з банкою пива, під крики "бля", "йопта" і "де він грав?" Нічого спільного з професією експерта не має.

Насправді я радий, що у нас є такий "експерт" навіть просто для порівняння. А на його запитання: "Скільки я матчів за збірну зіграв?" Відповідаю: Вікторе, вийдіть з печери і почніть користуватися інтернетом, може і буде з вас користь",  - написав Левченко у Фейсбук.

Нагадаємо, що в ексклюзивному інтерв'ю "Футбол 24" Леоненко заявив, що досі дізнається, хто такий Левченко.

До слова, Левченко нещодавно потролив Росію щодо знищення санкційних продуктів.