УКР РУС

Левченко: Спорт поза політикою - це міф, і кому як не "правдорубу" Леоненку це знати

5 квітня 2015 Читать на русском

Екс-футболіст збірної України Євген Левченко розкритикував футбольного експерта Віктора Леоненка за його оцінку громадянської позиції Анатолія Тимощука і футболістів національної команди.

"Кілька днів тому один наш одіозний футбольний аналітик у досить критичній формі висловився про похід наших футболістів у госпіталь до поранених солдатів. Зокрема, його репліки: "Тимощук візитом в госпіталь вліз куди не потрібно" і "Треба діяти поза політикою. Якщо політика є в спорті, спорту в підсумку не буде", - були адресовані капітану збірної України і іншим футболістам.

По-перше, куди і коли ходити Тимощуку і ко., вирішувати їм самим. Так само як і висловлювання з приводу громадянської позиції є особистою справою кожного гравця.

По-друге, спорт поза політикою - це міф, який мусується, протягом довгого часу. І кому як не "правдорубу" знати про це...

І по-третє, дивлячись на реакцію багатьох ЗМІ, мене в піт кидає, що журналістика перетворилася на відверте лизоблюдство.

Відверто кажучи, до цього висловлювання на адресу футболістів, у мене часто були розбіжності з Віктором Леоненком. Аж ніяк не через його громадянську позицію, а в зв'язку з його професійними якостями футбольного аналітика.

У моєму розумінні критика, якщо її правильно синтезувати, є інструментом професійного зростання. Але є критика, а є неадекватна упереджена думка, помножена на неуцтво і відсутність знань. І вона теж має право існувати. Адже ми ж намагаємося будувати демократичне суспільство, де є місце різним точкам зору.

Наостанок, хочеться запитати у Леона, гаразд Віктор Вацко і я, два неавторитетних чайники, які нічого не розуміють у футболі і нічого не вигравали, але Тимоха-то... йопта!

Миру всім нам і любові", - висловився Левченко.