УКР РУС

Левченко розповів, у чому проблема Коноплянки

25 лютого 2017 Читать на русском

Колишній півзахисник збірної України, а нині телеексперт Євген Левченко вважає, що українські футболісти розбалувані обмеженнями, які сприяли їм на батьківщині.

"Заяви керівництва "Шальке" щодо Коноплянки? Для мене ці речі теж абсолютно незрозумілі. Коли ти не граєш, а спортивний директор клубу говорить, що ти потрібен – чекай якихось закулісних інтриг. Для футболіста ця ситуація найменш приємна, бо не знаєш, до чого все йде. Женю я, звичайно ж, завжди підтримую, хоча розумію, що всі ці перепади позначаються і на його настрої, а значить – на грі.

На жаль, стабільності не вистачає не тільки Коноплянці, але і майже всім нашим футболістам, які виступають за кордоном. Проблема більшості українських гравців у тому, що в одному матчі вони можуть вистрілити, а наступні 3 гри провести на посередньому рівні. Ціле покоління виконавців формувалося в системі українського чемпіонату з відсутністю конкуренції, через штучні обмеження. Вони не привчені викладатися на 100 відсотків. Ці обмеження – лихо для футбольних талантів", – вважає Левченко.

Нагадаємо, у 2017 році Коноплянка перестав потрапляти навіть у заявку свого "Шальке", де грає на правах оренди із "Севільї".