УКР РУС

Левченко: Росія не повинна втручатися у конфлікт в Україні

22 липня 2014 Читать на русском

Екс-футболіст, а нині футбольний експерт Євген Левченко у програмі "Світське життя" розповів про події у рідному Донбасі.

-Євгене, поки останній місяць на одному з каналів ви коментували чемпіонат світу з футболу, на вашій батьківщині, у Донецькій області, розгорталися трагічні події. Костянтинівка так само постраждала, як й Слов'янськ.

-Так, там були бої, постріли, був терор, грабіж. Були люди, які там ніколи не з'являлися, для мене це абсолютно неприйнятно.

-Ваші друзі з Донецької області розповідають про те, що у місті знаходяться люди, які там не живуть?

-Кілька моїх товаришів, які мешкають у Костянтинівці та селах поруч, кажуть, що зустрічали людей, які там не живуть. Вони не місцеві, бо питали, як дістатися того чи іншого будинку. Я можу сказати, що там були чужі люди.

-Ви родом з Донецькой області, хоча вже давно мешкаєте у Нідерландах, знаєте про настрої людей. Ви там буваєте, опікуєтеся дитячими будинками. Чи відучували ви, що настрої у людей проросійські  або антиукраїнські?

-Я постійно підьтриму зв'язок з людьми, які знаходяться там, і з людьми з Києва. Є непорозуміння з обох боків, а також існує втручання третьої сили, як ви знаєте. Це неприйнятно. Розмовляти з терористами неправильно, потрібно щоб не страждали мирні мешканці.

-Під чай поді на Євромайдані ви були у Голандії. Як стежили за подіями? Чи не хотілося приїхати і також долучитися до мирного протесту, який тривав до лютого?

-Перед тим, як це почалося, я приїжджав сюди і саме мирний Майдан я застав. Ми ходили туди з друзями. Приїжджаю в Голандію – все це починається. Я не міг повірити.

-Чи були у вас запеклі баталії з вашими друзями через те, що відбувається в Україні?

-Усі голандці – дуже ліберальні, вони засуджують воєнні дії з боку РФ. Я виступав на багатьох голандських каналах з чіткою позицією.

-Яка ваша позиція?

-Моя думка, що Росія не повинна втручатися в конфлікт в Україні, і якщо вести перемовини - то на рівних, а не з позиції – молодший та старший брати.