УКР РУС

Левченко про Маркевича: Відбілювати себе за рахунок гравців - низько, лицемірно і непрофесійно

9 грудня 2015 Читать на русском

Екс-гравець збірної України Євген Левченко поділився думками щодо ситуації у таборі дніпропетровської команди.

"Ось уже кілька місяців поспіль, після кожної невдалої гри, я читаю висловлювання головного тренера "Дніпра", пана Маркевича, про те, що все в клубі погано. Практично кожен його випад направлений на добивання загнаного звіра, в особі клубу, в особі футболістів.

Звичайно, Дніпро може зараз і не показує такого видовищного футболу. І можна навіть допустити, що підбір гравців на даний момент менш вражаючий, ніж був у минулому сезоні, але ж в минулому сезоні Маркевич так само хотів позбутися деяких гравців, наприклад, Калініча і Канкави, про втрату яких зараз шкодує. У Маркевича може бути серйозний конфлікт з керівництвом команди, і я можу зрозуміти, адже всім відомо, що в "Дніпрі" немає чіткої структури та менеджменту. Клуб тримається на невеликій групі ентузіастів, яким небайдуже, і які іноді самі вкладають свої гроші аж до покупки госптоварів і фруктів! І саме на футболістах, яким реально не все одно.

Це дійсно колектив. Навіть незважаючи на те, що у команди серйозні заборгованості по зарплаті, а преміальні гравці взагалі не бачили більше 2-х років! І це команда, що дійшла до фіналу Ліги Європи! Тут всі питання і претензії до президента клубу пана Коломойського. Команді потрібні цілі, завдання, інвестиції, загалом командою потрібно займатися, як президенту, так і тренеру. А зараз вона кинута обома напризволяще.

Моє думка - торішньому успіху на арені Європи "Дніпро" в чомусь зобов'язаний Хуанде Рамосу, який будував команду впродовж 4 років. Можливо, зараз я і зачіпаю Священну корову, але чи вміє Маркевич працювати з молодими гравцями? Я не впевнений. Так як не бачу великої кількості його молодих вихованців. Чи вміє він створювати колектив однодумців? Я не впевнений. Ностальгічно нарікати на те, що в "Металісті" була відмінна команда може кожен. І це був відмінний підбір виконавців, але і в розпорядженні тренера так само був серйозний фінансовий ресурс, який би зараз точно підпав під закон про боротьбу з корупцією. Хоча б згадаємо горезвісний матч "Металіст" - "Карпати" у 2008 році.

Найважливіше в цьому посланні - це те, що через небажання тренера працювати з командою страждають усі: сам тренер, гравці, вболівальники. А відбілювати себе за рахунок гравців - низько, лицемірно і непрофесійно. Коли головний тренер не стоїть пліч-о-пліч зі своїми підопічними, гріш йому ціна, як тренеру", - написав Левченко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також:

Маркевич: Іноді вмикаю матчі "Металіста" та згадую ту фантастичну команду

Маркевич: До моїх слів в "Дніпрі" ніхто не дослухається, тому маю намір покинути команду