УКР РУС

Левченко: Думаю, нічия у Чехії буде позитивним результатом для збірної України

6 вересня 2018 Читать на русском

Екс-футболіст збірної України Євген Левченко зробив свій прогноз на матч Ліги націй між збірними Чехії та України.

"Хто б що не говорив, але такий турнір, як Ліга націй повинен себе виправдати. Вже те, що в цих змаганнях є мотиваційний момент, говорить багато про що. Одна справа грати спаринги і зовсім інша – коли з турніру можна потрапити до фінальної частини чемпіонату Європи.

Новачки у збірній? Я не тренер, але, якби їм був, обов'язково дав би шанс Яремчуку. Поважаю Євгена Селезньова, який добре почав сезон в Туреччині і є одним з найдосвідченіших гравців збірної. Однак я дивлюся в майбутнє. Нападаючий Гента теж знаходиться в хорошій формі, тому цікаво було б на нього подивитися. Це стосується і Василя Кравця, який виступає в іспанській Сегунді. Хлопець з головою, хоча захиснику буде складніше потрапити до складу.

Ребров: Маліновський потрапив у свій чемпіонат, але збірна України – інший рівень, ніж бельгійська першість

Вважаю, що в старті вийдуть такі виконавці: Пятов, Караваєв, Кривцов, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Малиновський, Марлос, Ярмоленко, Коноплянка і, сподіваюся, Яремчук.

Зрозуміло, що летіти вперед стрімголов, ніхто не буде. Хоча з таким підбором виконавців, як у збірної України, взяти м'яч під контроль команді цілком під силу. Чехія сильна колективними діями, але при всій повазі до суперника, це не збірна Бразилії чи Аргентини. Не перебільшуючи наші можливості, можу сказати, що "синьо-жовті", як мінімум, не поступаються чехам і словакам.

Можливо, Коноплянка знаходиться ще не в найкращих своїх кондиціях, Ярмоленко поки адаптується до англійського футболу, але виділяється в Генку Маліновський, якої може організувати злагоджені дії в середині поля. Непогані зараз і Марлос зі Степаненко. Тому є надія, що в центрі у нас все буде добре. А це одна з найважливіших складових, коли зустрічаються приблизно рівні противники.

Чехи, як я говорив, беруть своє за рахунок колективних дій, вертикальних передач, боротьби, стандартів. Ми теж можемо зіграти якісно в командній грі і краще в контролі м'яча, оскільки у нас більше індивідуально сильних виконавців.

Думаю, крім перемоги інший результат в таборі "синьо-жовтих" не розглядається, проте до поєдинку вважаю, що нічия – в скарбничку українцям", – розповів Левченко для видання Команда1.

Чехія – Україна: анонс матчу Ліги націй