УКР РУС

Барселона розписала нічию з Леванте у битві з шістьма голами – каталонці ризикують відпустити Реал і Атлетіко у відрив

12 травня 2021 Читать на русском

Барселона в рамках поєдинку 36-го туру Ла Ліги допустила катастрофічну осічку, втративши очки з Леванте.

Барселона внаслідок нічиєї з Атлетіко опустилася на третю позицію, відставши від першої на два очки. До кінця чемпіонату залишалося всього три тури, тож у виїзному поєдинку проти Леванте каталонці не мали права на осічку – підопічним Рональда Кумана була необхідна тільки перемога.

Барселона має сумніви щодо майбутнього Кумана – останні матчі каталонців розчарували керівництво клубу

"Жаби" є дуже неприємними суперниками для Барселони. У матчі першого кола "блаугранас" забили єдиний гол у ворота левантійців аж на 76-й хвилині, а в попередньому сезоні команда Пако Лопеса навіть перемагала гранда. Словом, очікувався непростий поєдинок.

Втім, у першому таймі від непоступливості Леванте не було й сліду. "Синьо-гранатові" домінували, в перші півгодини висипавши на господарів низку гольових моментів – дебютний стався вже на 2-й хвилині, коли Педрі метрів з десяти пробивав над поперечкою. Ще за три хвилини де Йонг увірвався на правий край штрафного, переграв Дуарте й витягнув на себе голкіпера, після чого віддав пас під замикання Педрі – втім, Айтор Фернандес встиг накрити його постріл!

Барселона продовжила тиск і, зрештою, відкрила рахунок на 25-й хвилині. Голом відзначився Мессі, який ефектним ударом з лету замкнув подачу від Альби – 0:1! Ще за дев'ять хвилин Ліонель організував другий гол: аргентинець протягнув м'яч через центр і віддав передачу на хід Дембеле у карний майданчик, а той з правого краю покотив під замикання Педрі – 0:2! Здавалося, що всі питання щодо переможця зустрічі зняті.

До перерви рахунок не змінився, а після неї матч перегорнувся. Леванте одразу накрив Барселону високим пресингом, почавши швидко повертати м'яч і проводити швидкі атаки. Щоправда, на 55-й хвилині каталонці могли закрити гру остаточно – Айтор вибив простріл з лівого флангу прямо на де Йонга, а той з дуги штрафного пробивав у практично порожні ворота. М'яч пролетів над поперечкою, а Леванте одразу ж покарав проривом через правий фланг з подачею на дальню стійку. Мелеро на замиканні був точним – 1:2!

Ще за три хвилини Леванте зрівняв рахунок! Господарі відібрали м'яч у центрі й провели контрвипад, в завершенні якого Моралес отримав передачу на лівий край штрафного – Хосе не став тягнути з ударом, потужно пробивши з-під Піке. 2:2! Втім, каталонці не довго сумували, адже вже на 64-й хвилині Дембеле отримав пас п'яткою від Грізманна й з правого краю карного майданчика вистрілив у дальню дев'ятку. 2:3!

Здавалося, що тепер Барселона вже не відпустить гру. Леванте дійсно підсів, а гості впевнено розкатували м'яч, очікуючи на перемогу. Рональд Куман ближче до ендшпілю зустрічі почав знімати з гри лідерів, однак на 84-й хвилині "жаби" шокували "блаугранас" – це Серхі Леон ударом "шведою" замкнув простріл з лівого флангу. Точно під ближню стійку. 3:3!

Барселона пішла рятуватись, але жодного небезпечного моменту у відповідь каталонці так і не створили. Леванте ще й у кілька швидких контратак вискочив. Зрештою, змінити рахунок так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нічию!

Таким чином, Барселона близька до вильоту з чемпіонських перегонів. Поки що підопічні Рональда Кумана йдуть на другій позиції в турнірній таблиці, розташувавшись між Реалом і Атлетіко на дистанції в один заліковий бал – втім, завтра та післязавтра мадридські клуби можуть піти у відрив.

Англійська класика всіх часів, зіткнення філософій у Лондоні та Берлінська битва pro modern football: топ-матчі мідвіку