УКР РУС

Тоттенхем поступився Евертону, Лестер з дублем Варді розгромив новачка АПЛ

13 вересня 2020 Читать на русском

Лестер на виїзді обіграв Вест Бромвіч у матчі 1-го туру АПЛ. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

АПЛ, 1 тур

Вест Бромвіч – Лестер – 0:3

Голи: Кастань, 57, Варді, 73, 83

Тоттенхем – Евертон – 0:1

Гол: Калвер-Льюїн, 55

Підопічні Брендана Роджерса новий сезон чемпіонату Англії розпочинали в гостях у дебютанта ліги. Вест Бромвіч протягом усієї першої половини зустрічі зумів успішно відбиватися від атак фаворита і пішов на перерву за нічийного рахунку.

Однак вже на початку другої половини Лестер зумів зламати оборонні редути "дроздів". Спочатку Тімоті Кастань, який влітку перейшов у склад "лисиць" із Аталанти, відзначив свій дебют голом, скориставшись асистом Прата. Лестер продовжував тиснути і ще двічі отримав право на пенальті, а Джеймі Варді з 11-метрової позначки не схибив. Таким чином, Вест Бромвіч розпочав сезон в еліті з розгромної поразки.

У центральному матчі вечора Тоттенхем приймав Евертон. Перший тайм пройшов у рівній боротьбі: "іриски" трохи більше володіли м'ячем, зате "шпори" частіше доводили свої атаки до ударів по воротах. Цікавіше стало вже після перерви. Люка Дінь виконав подачу зі штрафного, а Калвер-Льюїн буквально розстрілював Льоріса з лінії воротарського. Варто відзначити провал у центрі захисту Тоттенхема, де лише один гравець протистояв трьом суперникам.

Після забитого м'яча підопічні Карло Анчелотті стали грати більш організовано, зайвий раз не ризикуючи в нападі. Натомість Жозе Моурінью вдавався до тактичних перестановок. В цьому йому допоміг Мусса Сіссоко, який вийшов на поле відразу по перерві і за тайм встиг пограти на трьох різних позиціях. Ближче до завершення Моур навіть замість захисника Догерті і випустив додаткового півзахисника – Ндомбеле.

Тоттенхем більше тримав м'яч, але створити справжню небезпеку біля воріт Пікфорда не вдавалося. А от у Евертона це виходило краще. На 85-й хвилині Калвер-Льюїн міг подвоювати перевагу своєї команди, але Льоріс зайняв бездоганну позицію і впорався з ударом. Зрештою Евертон таки втримав мінімальну перевагу і переможно розпочав сезон.