УКР РУС

Лестер на виїзді розгромив Саутгемптон, Манчестер Сіті розібрався зі Суонсі

13 грудня 2017 Читать на русском

В рамках 17 туру Лестер легко впорався з Саутгемптоном, Манчестер Сіті впевнено обіграв Суонсі, Евертон здобув мінімальну перемогу над Ньюкаслом, Тоттенхем та Манчестер Юнайтед здобули мінімальні перемоги, Арсенал і Ліверпуль не змогли здобути перемоги.

Евертон мінімально обіграв Ньюкасл. Перший тайм пройшов за досить жорсткої боротьби і моментів було дуже мало. Проте на 27 хвилині Руні використав майже єдину нагоду, скориставшись помилкою воротаря, який не зміг зафіксувати м’яч. Ньюкасл одразу ж почав намагатись відігратись і їм це майже вдалось, але удар Меріно лише чиркнув по стійці. Другий тайм проходив в атаках Ньюкасла, однак Евертон не забував відповідати. Однак сорок підвів Шелві, який отримав другу жовту картку і мерсисайдці здобули важливу перемогу.

Манчестер Сіті розгромив Суонсі. Містяни одразу ж заволоділи ініціативою і почали створювати момент за моментом. Однак першого голу довелось чекати аж до 27 хвилини. Бернардо Сілва навісив, а Давід хитромудрим ударом п'ятою переправив м'яч у ворота. Де Брюйне за 7 хвилин подвоїв перевагу блакитних, забивши зі штрафного з лівого флангу. По перерві Давід Сілва оформив дубль, реалізувавши зручну передачу Стерлінга. Ну а довершив цей погром Агуеро, пробивши у дальній кут. Відзначимо, що на 73 хвилині Зінченко з'явився на полі, змінивши Делфа.

Лестер впевнено переграв Саутгемптон. Лиси забили досить швидкий гол, Марез змістився з правого флангу в центр і пробив у дальній кут. На 32 хвилині Окадзакі подвоїв перевагу, добивши м'яч після відскоку від захисника. А ще до перерви Кінг переправив м'яч в порожні ворота після прострілу Магуайра. Саутгемптон після перерви активізувався і зумів один гол відіграти, Йошіда замкнув навіс Бертранда з кутового., але Лестер буквально тут же відповів голом Окадзакі, який і поставив крапку в матчі.

Арсенал не зміг обіграти Вест Хем. Каноніри розпочали матч з атак, проте і Вест Хем не забував про свої контрвипади. Так молотобійці могли вийти вперед в рахунку, проте гол Арнаутовіча відмінили через офсайд. В Арсенала мав нагоду Івобі, але Адріан витягнув його удар. Другий тайм пройшов за переваги Арсенала, проте канонірам не вдалось реалізувати один з чисельних моментів. Вест Хем також міг вийти вперед, проте удар Чічаріто влучив у поперечку.

Ліверпуль та Вест Бромвіч розійшлися безгольовою нічиєю. Мерсисайдці розпочали матч досить активно і кілька разів Фірміно загрожував воротам дроздів. Проте Вест Бромвіч поступово відвойував перевагу і Робсон-Кану міг вивести свою команду вперед, проте влучив у поперечку. В другому таймі Вест Бромвіч продовжив контролювати ситуацію і створив кілька непоганих моментів. Однак ані Ліверпулю, ані Вест Бромвічу забити не вдалось.

Манчестер Юнайтед мінімально обіграв Борнмут. Матч розпочався рівно, манкуніанці не спішили в атаку і тому Борнмут пробував свою удачу в атаці. Деніелс класно пробивав, однак Де Хеа відбив цей удар. А от атака у відповідь вийшла результативною: Мата навісив на дальню стійку, а Лукаку ударом головою влучив у дев'ятку. В другому таймі Борнмут намагався відігратись і мав кілька класних нагод, проте Де Хеа чудово діяв у воротах і залишив рахунок незмінним.

Тоттенхем здобув впевнену перемогу над Брайтоном. Шпори розпочали з атак, але Сон і Ор'є не змогли реалізувати свої моменти. Але на перерву команди пішли за переваги Тоттенхема. Ор'є навішував з флангу, проте м'яч зрізався і залетів під дальню стійку. Другий тайм проходив за тим же сценарієм, Тоттенхем продовжував контролювати ситуацію і під кінець матчу подвоїли перевагу, Сон замкнув передачу Еріксен зі штрафного.

Після цього туру Тоттенхем набрав 31 очко і зрівнявся з Ліверпулем. Манчестер Юнайтед завдяки своїй перемозі відірвався на 3 очки від Челсі, Манчестер Сіті залишився на першому місці. Арсенал залишився з 30 пунктами на 7 місці.

Чемпіонат Англії 2017/18, 17 тур

Ньюкасл – Евертон – 0:1

Гол: Руні, 27

Вилучення: Шелві, 90+5

Саутгемптон – Лестер Сіті – 1:4

Голи: Йошіда, 61 – Марез, 11, Оказакі, 32, 69, Кінг, 38

Суонсі – Манчестер Сіті – 0:4

Голи: Сільва, 27, 53, Де Брюйне, 34, Агуеро, 85

Вест Хем – Арсенал – 0:0

Ліверпуль – Вест Бромвіч – 0:0

Манчестер Юнайтед – Борнмут – 1:0

Гол: Лукаку, 25

Тоттенхем – Брайтон – 2:0

Голи: Ор'є, 40, Сон, 88