УКР РУС

"Лестер" – "Севілья". Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу. Анонс

14 березня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в рамках якого "Лестер" спробує ще раз здивувати всю Європу, вибивши "Севілью".

"Лестер" – "Севілья"

14 березня, 21:45. Лестер, "Кінг Пауер"

Головний арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

У першому матчі "Севілья" мала значну перевагу над суперником і могла робити рахунок розгромним ще до перерви. Частково невдале завершення атак, частково відмінна гра Шмейхеля, який, окрім парируваного пенальті, рятував "Лестер" ще в декількох епізодах, не дозволили "рохібланкос" відобразити на табло рівень своєї домінації. Гості навпаки витиснули з нечисленних моментів біля воріт Ріко максимум і зберегли інтригу на другу частину протистояння.

Власники "лисів" невиправдано очікували від команди більшого та звільнили Клаудіо Раньєрі. Відставка 65-річного алленаторе струснула футболістів і результати пішли на підйом. Чемпіони відразу перемогли в АПЛ, де до того часу за 2017 рік не забили жодного голу. "Ліверпуль" капітулював заслужено, слідом досить впевнено був обіграний "Халл Сіті". На фоні попередніх виступів склалося враження, що Крейг Шекспір освіжив команду, завдяки чому позбувся приставки "в.о." і очолив "Лестер" до кінця сезону.

Зважаючи на перенесені матчі АПЛ через Кубок Англії, останні 10 днів "лиси" перебувають без ігрової практики, планомірно готуючись до ЛЧ. "Севілья" в той же час проводить матч за матчем у Прімері. Проводить далеко не найкращим чином. Після важких перемог над "Бетісом" і "Атлетіком" в наступних турах севільцям не вдалося вийти сухими з води. Зі столиці Басконії "рохібланкос" вивезли нічию, хоча "Алавес" відіграв навіть краще. А бліда домашня гра проти одного з аутсайдерів першості "Леганеса" сформувала все більше прихильників камбеку "Лестера".

Дрінквотер: Може, зміни прийшли через відхід тренера, а, може, футболісти зрозуміли, що пора щось змінювати

Хорхе Сампаолі продовжує ротувати склад, паралельно підбираючи оптимальну схему. Аргентинський наставник має великий підбір рівноцінних універсальних виконавців, з якими можна вдаватися до постійних експериментів. За словами президента "Севільї", поєдинок на "Кінг Пауер" стане одним із найважливіших у сезоні, тому вийти на поле мають усі найсильніші. Інша справа, що зараз важко визначити оптимальну одинадцятку андалусійців.

Протилежна ситуація в стані "Лестера", стартовий склад якого вже зараз можна назвати з 90-відсотковою ймовірністю. Єдиним питанням залишається партнер Варді по нападу. На відміну від першого матчу, сьогодні Муса точно розпочне в запасі, а поруч з Джеймі вийде Окадзакі або Слімані. Останній тільки відновився після травми, тому фаворитом у виборі Шекспіра виглядає японець. Для всієї атакувальної лінії "синіх" цей матч обіцяє бути важким і некомфортним, адже доведеться самим йти у наступ. Щоправда, швидкий гол може все кардинально змінити.

Слова

Крейг Шекспір, головний тренер "Лестера":

Ми знаємо, які можливості перед нами відкриває гол на виїзді. Атмосфера буде напруженою. Сподіваюся, команда продовжить рух в ритмі, з яким діяла у двох переможних поєдинках з "Ліверпулем" і "Халл Сіті", буде грати з тією ж упевненістю і володіти ініціативою.

Хорхе Сампаолі, головний тренер "Севільї":

Сподіваюся, завтра на полі буде "Севілья", яка покаже свій найкращий футбол. Необхідно проявити всі свої найкращі якості. Якщо ми будемо дуже нервувати, переможе суперник. І не можна думати, що нам вистачить одного гола.

Орієнтовні склади команд

"Лестер": Шмейхель – Сімпсон, Морган, Хут, Фукс – Марез, Дрінквотер, Ндіді, Олбрайтон – Варді, Окадзакі.

"Севілья": Ріко – Меркадо, Рамі, Ленгне, Ескудеро – Насрі, Н'Зонзі – Сарабія, Іборра, Вітоло – Йоветіч.