УКР РУС

"Лестер" – "Атлетіко". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс

18 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс чвертьфінального матчу-відповіді Ліги чемпіонів, у якому "Лестеру" для виходу в наступний раунд потрібно обіграти "Атлетіко".

"Лестер" – "Атлетіко"

18 квітня, 21:45. Лестер, "Кінг Пауер"

Головний арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Результат першого матчу задовільнив обидві сторони. Парадоксально: кожен з тренерів отримав те, що хотів. Дієго Сімеоне розробив план перемоги з рахунком 1:0 та ідеально реалізував його. Крейг Шекспір сподівався після візиту в Мадрид зберегти шанси на продовження боротьби – здійснилось і це. "Атлетіко" на старті зустрічі влаштував облогу – "Лестер" витримав. Тоді "кольчонерос" виманили суперника на власну половину поля і зробили єдиний укол.

Забивши гол, господарі атакували виключно з думкою про свої ворота. Тренерський штаб іспанців проаналізував помилки попередніх опонентів чемпіона Англії та зіграв у прагматичність. "Лестер" дійсно почувався з обрубаними крилами. "Атлетіко" поставив "синіх" у глухий кут – неспроможність позиційного наступу плюс абсолютна відсутність можливостей для контратак плюс нестача гострих стандартів. З величезною впевненістю можна сказати, що на "Кінг Пауер" мадридці продовжать гнути ту ж лінію, тому слово за Шекспіром.

Перший і головний козир "лисів" – стандартні положення. Можна обмежити кількість штрафних і кутових, однак уникати аутів дуже важко. А для володаря англійської корони кожне вкидання Фукса прирівнюється до повноцінної подачі з підключенням центральних захисників. Серйозним послабленням у цьому компоненті стане дискваліфікація височенного Хута. На щастя, відновився після травми інший гренадер Морган. Капітан пропустив майже місяць, однак повинен відразу вмикатися в роботу.

Перед виїздом в Іспанію багато гравців основного складу "Лестера" отримали відпочинок, натомість цього вікенду менеджер вирішив тримати підопічних в тонусі, тому з "Крістал Пелас" зіграла за незначними винятками оптимальна одинадцятка. Команда по ходу матчу здобула комфортну перевагу, але фінальний свисток зафіксував нічию. Підсумок того матчу був не надто важливим, важливо було відтренувати розумний баланс атаки й оборони. Також відбулася репетиція швидкого голу, повторення якого у чвертьфіналі Ліги чемпіонів стане манною небесною, не інакше.

"Атлетіко" на проміжну гру в чемпіонаті застосував суттєвішу ротацію, особливо в середній лінії. Це не завадило знищити "Осасуну", яку від ганьби врятував конфуз "матрацників" з двома пенальті. У чемпіонаті столична команда не може реалізувати шість 11-метрових поспіль. Європейські турніри подібне невезіння оминає – саме з "точки" вдалося оформити поки що ключове взяття воріт "Лестера".

Крейг Шекспір заявив, що той пенальті був надуманим і зламав план його команди. Арбітр дійсно помилився, адже Грізманна збивали до штрафного майданчика, і подальша пасивність мадридців дозволяє наставнику "лисів" висловлювати таку думку. Не припустись Ерікссон хиби – гості, можливо, витримали би до кінця тайму. Доки Дієго Сімеоне за нульового рахунку гнав би своїх футболістів вперед і чи (коли) дав би задню, можна лише здогадуватися. Задум, план, тактика англійців – все було вибудовано загалом на два матчі з розрахунком на "сухість" воріт Шмейхеля, все зламалось несправедливим пенальті. У "Лестера" був тиждень на приготування сюрпризів, прийшов час дивувати.

Слова

Крейг Шекспір, головний тренер "Лестера":

Нам потрібно створювати більше гостроти в нападі. Треба знову почати забивати, але в той же час не можна розкриватися і дарувати простір суперникам, адже вони чудово грають на контратаках.

Дієго Сімеоне, головний тренер "Атлетіко":

Гра буде такою ж, як і в Мадриді. Багато боротьби, наполеглива дуель, все вирішать деталі.

Орієнтовні склади команд

"Лестер": Шмейхель – Сімпсон, Морган, Беналуан, Фукс – Марез, Дрінквотер, Ндіді, Олбрайтон – Окадзакі, Варді.

"Атлетіко": Облак – Хуанфран, Савіч, Годін, Луїш – Ньїгес, Коке, Габі, Феррейра-Карраско – Грізманн, Торрес.

"Реал" – "Баварія". Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. Анонс