УКР РУС

Леоненко: Ребров любив поплакати

6 лютого 2015 Читать на русском

Футбольний експерт Віктор Леоненко прокоментував роботу Сергія Реброва у київському "Динамо".

"Зараз же взагалі незрозуміло, Ребров головний тренер чи ні? Тому що там є ще Рауль, який дає прочухана при всіх. Я, звичайно, завжди підтримував Реброва, тому що людина зі мною грала. Я пам'ятаю, коли він перший раз вийшов на заміну за "Шахтар".

Я тоді ще в Москві грав, ми приїхали в Донецьк, обіграли їх 3:1 тоді. Тому він для мене не головний тренер, а дитина. Я знаю, коли він плакав. Любив, до речі, поплакати. Особливо, коли Сабо на нього накричить. Ну, це вже таке.

Зараз ось дивишся, як він перебудовується, читає Дейла Карнегі... Так я його 20 років тому читав! А він зараз цим пишається. А Дейл Карнегі - це говорить про те, що я зараз всім "догоджаю", я завжди хороший і все таке. Він зараз це і намагається зробити, але всім сподобатися не можна. Повинна бути харизма!

"Динамо" при Реброві не додало, а навіть зменшило. Тому що зараз тільки щастя допомагає киянам, так як результат є, а гри немає. І це треба визнавати. Зрозуміло, що зараз ламається ось цей "динамівський" стиль і будемо грати в "дир-дир".

Всі хочуть грати як "Барселона", але тут треба підходящих людей знаходити. У нас не кожен хлопець зможе зупинити м'яч (посміхається), а крім цього, треба ще й вміти пресингувати. А те, що ми бачимо... Поки є тільки результат, поки добре. Треба говорити: "Так, ми ламаємо футбол", і я відразу ж скажу, що згоден з цим. А замість цього: "Чого ви на нас кричите? Всі проти нас!".

Коли Реброву задаєш питання, реально виникає таке відчуття, що всі проти нього. Особливо, коли канал "Футбол" починає щось питати, так відразу ж у багнети! Так просто скажи, що ми зараз все "ламаємо" і переробляємо. Зараз в "Динамо" одні іспанці. Цілих 3 іспанці: по дітях, юнаках та у першій команді. Вони думають, що якщо почнуть з дітей, то зможуть перебудувати менталітет, але це нереально! Ось тому у них і не вийде нічого", - сказав Віктор Леоненко.