УКР РУС

Легкий старт "Челсі". Анонс другого туру АПЛ

23 серпня 2014 Читать на русском

У другому матчі поспіль "аристократи" зіграють із дебютантом, тож мають всі шанси закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці.

У понеділок команда Моурінью без особливого напруження продемонструвала вищий клас на полі "Бернлі". Перший гол Кости, перший розкішний асист Сеска - і перша цеглинка майбутнього чемпіонства вже закладена. "Челсі" небезпідставно вважають одним з найголовніших претендентів на титул. Сеу Жозе досконало вивчив наявний ресурс, плюс підсилився потрібними виконавцями. Як результат - гра, що нагадала окремим аналітикам зразки великого "Челсі" минулого десятиліття.

Навряд чи "Лестер" зуміє сьогодні створити лондонцям більше проблем, ніж це зробила команда "рудого Моурінью" - "Бернлі". "Лиси" продемонстрували непогану гру в матчі-відкритті із "Евертоном", проте перемогти не зуміли. На "Стемфорд Брідж" команді Найджела Пірсона не зможе допомогти Метью Апсон і Марк Олбрайтон, однак це не найголовніша з проблем "Лестера". Зголоднілі за чемпіонською величчю трибуни гнатимуть "Челсі" вперед, а "аристократи" й самі не проти будуть показати себе у всій красі.

Та буде сьогодні значно привабливіший в плані інтриги матч. На "Гудісон" завітав "Арсенал", який, навідміну від "Евертона", зумів перемогти у першому турі. Останнє побачення суперників на древньому стадіоні Ліверпуля є дуже неприємним нагадуванням для "канонірів", тож їм хочеться якомога скоріше перегорнути ганебну сторінку. Навесні команда Венгера "згоріла" тут 0:3, а на кону стояла путівка в Лігу чемпіонів. На щастя для "гуннерів", "іриски" не витримали серйозного темпу і в останніх турах втратили четверту сходинку. З того часу практично нічого не змінилося, тож сьогодні на "Арсенал" очікує вкрай складна гра.

Ну а розпочнеться тур у Бірмінгемі. "Астон Вілла" приємно здивувала своїх прихильників, привізши виїзну звитягу над "Стоком", тепер же в гості прибув "Ньюкасл", який розчарував у першому турі. Байдуже, що суперником "сорок" були чинні чемпіони - дії команди Пардью в атаці збивалися на суцільний сумбур. Тим не менше, від сьогоднішнього поєдинку можна очікувати, чого завгодно. Проти "Вілли", насамперед, статистика. Адже в останніх двох сезонах бірмінгемці неодмінно поступалися "Ньюкаслу" на своєму полі.

О 17:00 стартують також матчі у Суонсі, Саутгемптоні і Лондоні (на "Селхерст Парк"). Попереднє враження: найлегше буде "лебедям". Такі висновки грунтуються на побаченому в першому турі - "Суонсі" домінували на "Олд Траффорд" і довели свій матч до вишуканої перемоги, а ось новачки без шансів згоріли третій команді ліги. Отож, у цій парі очевидний фаворит. Важче щось спрогнозувати у парі "Саутгемптон" - ВБА, адже обидва суперники - з новими тренерами, обидві залишили після стартого туру приємне враження. А ось дербі Лондона між "Крістал Пелас" і "Вест Хемом" інтригує абсолютною непередбачуваністю. Ані "орли", ані "молотобійці" не заслужили на поразки в першому турі. У "Пелас" ситуацію ускладнює проблема з новим головним тренером. Спершу несподівано пішов Тоні Пюліс, а тепер ще й від Малкі Маккея доведеться відмовитися через глибокий конфлікт тренера з його попереднім роботодавцем, що вилилося в гучний судовий процес.

На завтра заплановані три матчі, найбільше з яких увагу приверне гра Харрі Реднаппа проти свого колишнього клубу - "Тоттенхема". "Шпори" минулого тижня дивом уникнули поразки на "Аптон Парк", до того ж на останніх секундах вирвали перемогу. Фортуна - штука нестабільна, тож Маурісіо Почеттіно покладатися на неї не варто. На "Вайт Харт Лейн" прибуде дуже небезпечний і досвідчений суперник - чарівник Гудіні, який знає тут кожну тріщину в рекламному щиті.

Чималий резонанс викличе друга спроба Луї ван Гаала здобути першу офіційну перемогу на чолі "МЮ". "Сандерленд" - не найлегший зі суперників, але й не клуб з топ-п'ятірки. А его ван Гаала, яке відчутно постраждало від конфузу імені "Суонсі", потребує переконливої реабілітації. У ще одному матчі "Халл" зіграє зі "Сток Сіті". "Тигри" спробують вперше забити Асміру Беговічу. У минулому сезоні вони із двох спроб не зуміли розмочити захист "гончарів".

"Астон Вілла" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 1:1 (Кларк - Бен Арфа), 1:2 (Бентеке - Сіссе, Кабай), 1:2 (Бентеке - Бен Арфа, Гуффран), 0:1 (Ремі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Суонсі" - "Бернлі"

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Челсі" - "Лестер"

Прогноз "Футболу 24": 4:1

"Крістал Пелас" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:0 (Шамах), 1:0 (Єдінак)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Саутгемптон" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 0:2 (Одемвінгі), 0:3 (Фортюне, Лукаку, Лонг), 1:0 (Ламберт), 1:0 (Лаллана)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Евертон" - "Арсенал"

Попередні матчі: 1:1 (Феллаїні - Волкот), 0:0, 1:1 (Деулофеу - Озіл), 3:0 (Нейсміт, Лукаку, Артета)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Халл Сіті" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 0:0, 0:1 (Одемвінгі)

Прогноз "Футболу 24": 0:0

"Тоттенхем" - КПР

Попередні матчі: 3:1 (Бейл-2, ван дер Варт - Бейл, автогол), 0:1 (Таарабт), 2:1 (Форлін, Дефо - Замора), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сандерленд" - "МЮ"

Попередні матчі: 1:3 (Кемпбелл - ван Персі, Клеверлі, Руні), 0:1 (Брамбл, автогол), 1:2 (Гарднер - Янузай-2), 1:0 (Ларсон)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Олег Бабій, Футбол 24