УКР РУС

"Легія" - "Зоря". Ліга Європи. Анонс

27 серпня 2015 Читать на русском

27 серпня. 22:00. Варшава, стадіон "Войска Польскего". Арбітр: Тобіас Вельц (Німеччина).

Телетрансляція на каналі "Футбол 2". Онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Луганський клуб поставив себе у досить скрутне становище, програвши перший, домашній матч двобою. Тепер для проходження у груповий турнір Ліги Європи «Зорі» необхідна перемога у Варшаві.

В принципі, по першій грі, що пройшла у Києві, можна сказати, що «Зоря» - команда приблизно одного рівня з «Легією». Поляки не дуже виділяються на фоні українського клубу, і точно не скажеш, що це суперник набагато вищий за класом. Тим більше, «Зоря» провела у Києві досить оптимістичні перші півгодини і могла розраховувати на успіх.

Тобто теоретично команда Юрія Вернидуба може нав’язати «Легії» свою гру і в матчі-відповіді. Але це теоретично. Тепер вже поляки будуть грати на своєму полі, а це зобов’язує їх вести більш атакувальну і розкуту гру.

На жаль, у «Зорі» є одна втрата – через перебір жовтих карток не зможе зіграти у Варшаві опорний півзахисник Ігор Чайковський, який отримував попередження в усіх єврокубкових поєдинках луганців цього сезону. Але це і певний натяк Юрію Вернидубу на те, що можна ризикнути і випустити з перших хвилин свого «джокера» Желько Любеновіча.

Можливі і інші зміни у складі «Зорі». В Києві зіграв в основі Іван Петряк, але вже у матчі-відповіді є шанс вийти з перших хвилин у гравця основи Дмитра Хомченовського. В центрі захисту може повернутись Андрій Пилявський, який не грав через пошкодження.
Що стосується «Легії», то Хеннінгу Бергу можна і не змінювати склад першого матчу, що добре себе зарекомендував. Єдина можлива зміна це повернення Ондрея Дуди, який через нещодавнє пошкодження починав першу гру на лаві запасних.

Чого очікувати від матчу? Велика вірогідність, що «Легія» на своєму полі буде діяти більш активно з перших хвилин. Від того, чи витримає «Зоря» цей тиск початку зустрічі, багато чого залежить. Успіх луганців можливий, якщо кожен у складі «Зорі» проведе чи не найкращу свою гру у сезоні. Просто гарної гри вже замало – дуже сильний і достатньо досвідчений суперник у команди Юрія Вернидуба…

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Легія»: Куцяк – Берешиньскі, Режнічак, Паздан, Брискі – Гільєрме, Фурман, Йодловєц, Кухарчик – Прійовіч, Ніколіч

«Зоря»: Шевченко – Опанасенко, Сіваков, Чечер, Каменюка – Любеновіч, Гордієнко – Караваєв, Маліновський, Хомченовський – Будківський

Олександр Гапоненко