УКР РУС

Лечо по-міланськи. Підсумки 8 туру Серії А

24 жовтня 2011 Читать на русском

Неймовірний камбек "Мілану". Хет-трик Боатенга. Супердебют Ламели. Дублі ді Натале, Йоветіча та Моралеса. Це про восьмий тур Серії А.

Лечо (угор. lecsó) - класичне блюдо угорської кухні, дуже поширене в країнах Європи. Як і будь-яка популярна страва, не має точної рецептури, оскільки кожна господиня в будь-якій країні готує його по-своєму. Незмінним і обов'язковим є наявність трьох видів овочів: болгарського перцю, помідорів і ріпчастої цибулі. Досить часто лечо виступає в ролі гарніру.

До чого це? Скажете, який стосунок має угорська страва до команди і міста в Італії? Та ніякого. Просто чомусь захотілося порівняти, адже точну рецептуру у матчі "Лечче" - "Мілан" важко було передбачити, та й поєдинок став дуже вже смачним гарніром до 8 туру Серії А.

КАМБЕК

Перший тайм "Мілан" провів просто катастрофічно. Вже на 4-й хвилині Джакомацці вивів господарів вперед, а на 30-й хвилині Крістіан Абб’яті, який припускається ляпів ледь не у кожній грі, порушив правила у власному карному і впоратися із ударом Оддо з позначки не зумів. А коли на 37-й хвилині Гроссмюллер зробив рахунок розгромним, то важко було повірити в те, що "россо-неррі" зможуть врятувати хоча б нічию.

 В це не вірили навіть самі футболісти "Мілану". Однак, зі слів Ібрагімовіча, тренер команди Массіміліано Алегрі зумів налаштувати їх на відповідний лад і гравці повірили в перемогу, яку, врешті, здобули.

 

ГЕРОЙ

Та окрім Алегрі була ще одна людина, чий вклад у таку вольову перемогу важко переоцінити. Чотирнадцяти хвилин вистачило Кевіну Прінсу Боатенгу, аби вже на 63-й хвилині рахунок у грі став рівним. А добив деморалізоване "Лечче" на 83-й хвилині Маріо Єпес.

ЛІДЕР

Антоніо ді Натале, відзначившись дублем і гольовою передачею у матчі з "Новарою", із шістьма забитими голами вийшов на перше місце у суперечці бомбардирів, а його "Удінезе" одноосібно очолив турнірну таблицю. Особливо красиво забив Антоніо останній гол у матчі.

 

"ЮВЕНТУС"

А допоміг "Удінезе" вийти в одноосібні лідери туринський "Ювентус", який не зумів вдома переграти "Дженоа" - 2:2. А могло б бути ще гірше, якби не дубль Матрі, тому що в атаці туринці не вражали. Особливо це стосується Мірко Вучініча, який був зовсім непомітний на полі і його потрібно було б замінити набагато раніше, аніж на 83-й хвилині.

Здивували також Ліхштайнер та Сімоне Пепе, які вперто йшли в атаку своїм правим флангом, де нічого путнього їм показати не вдалося. Не дивно, що перший гол у ворота "Юве" був забитий після навісу саме з їхнього флангу.

2:2 – четверта нічия "Ювентуса" в сезоні. Команда не вразила у цьому турі, та, будемо сподіватися, що це лише тимчасово.

 

ВИДОВИЩЕ

З таким самим рахунком завершився і поєдинок "Фіорентина" - "Катанія". Проте голів у цьому матчі могло бути набагато більше, якщо б гравці обох команд реалізували усі свої моменти. Та в будь-якому випадку гра дивилася і обидві команди на старті сезону приємно дивують. Особливо цього не очікувалося від "Катанії" - в попередньому турі вольова перемога над "Інтером" і ось тепер – виїзна нічия із "фіалками". За нічию відповідальність повністю взяв на себе наставник флорентійців Сініша Міхайловіч.

Але саме за такі видовищні ігри люди і починають любити футбол, тим більше, якщо матч ще й прикрашає супергол – в даному випадку – м’яч, який забив на 62-й хвилині Стеван Йоветіч.

 

ДЕБЮТ

6 серпня 2011 Ерік Ламела підписав п'ятирічний контракт з італійською "Ромою". За його трансфер римський клуб заплатив "Рівер Плейт" 12 мільйонів євро без урахування бонусів. Ламела пропустив початок чемпіонату через травму, отриману на молодіжному чемпіонаті світу.

Дебютував Ерік за свою нову команду саме у матчі 8 туру із "Палермо". Та ще й як дебютував. Вже на 8-й хвилині він відкрив рахунок у матчі. Цей гол: 1. Залишився єдиним у матчі, а, відповідно, став вирішальним. 2. Був неймовірно красивим…

 

ДРУГА ПЕРЕМОГА

Мінімально переміг свого опонента і "Інтер". Йому протистояв "К’єво". Та попри те, рахунок не зовсім відображає картини гри. 18 ударів у напрямку воріт гостей, 7 з яких влучили в площину. "Інтер" нарешті почав виходити з кризи?

 

НУЛІ

Без голів завершилася і гра "Кальярі" - "Наполі". Місце "Кальярі" серед лідерів дещо дивує. Проте ця гра довела, що підопічні Массімо Фікаденті можуть достойно протистояти і лідерам. Принаймні у матчі з "Наполі" вони нічим гостям не поступалися як в обороні, так і в атаці. То ж нічия стала абсолютно справедливим результатом.

 

"АТАЛАНТА"

У минулому турі "Парма" на виїзді перемогла "Наполі", а тепер вдома не змогла нічого протиставити "Аталанті", яка, якщо б не штраф у мінус 6 очок за договірні матчі, зараз би лише на один пункт відставала від проміжного лідера – "Удінезе". Перемогу берганцям приніс дубль Моралеса, на який голом відповів Вальдес.

 

ВОРОТАР

У матчі "Болонья" - "Лаціо", який завершився перемогою "орлів" - 0:2, заслуга у звитязі не так усіх підопічних Еду Рейї разом узятих, як стража воріт Федеріко Маркеті. "Болонья" зовсім не виглядала на команду, яка посідає передостаннє місце у турнірній таблиці, і нагод відзначитися у ді Вайо та його партнерів було предостатньо, але голкіпер римської команди, завдяки чудовій грі, зумів зберегти свої ворота сухими.

 

БЕЗ ПЕРЕМОГ

У "Чезени" й досі немає жодної перемоги і лише дві нічиї. Вже потрохи її можна відносити її до основних претендентів на виліт. У 8 турі підопічні Марко Джампаоло поступилися "Сієні" - 0:2.