УКР РУС

ЛЧ, 4 тур: ЦСКА і суддя опускають чемпіонів Англії, "Порту" в плей-оф, "Шахтар" - майже. ВІДЕО

6 листопада 2014 Читать на русском

Вечір сенсацій на завершення 4 туру Ліги чемпіонів. Лідер АПЛ ледь рятується у Словенії, московський ЦСКА опускає "Ман Сіті" на дно.

"Ман Сіті" - ЦСКА - 1:2

Голи: Туре, 8 - Думбія, 2, 34

Вилучення: Фернандінью, 70, Туре, 82

Чорний тиждень для англійських клубів триває. Після вчорашньої поразки "Ліверпуля" і незрозумілого провалу "Арсенала" (вдома вели 3:0. зіграли 3:3) "Челсі" ледь відскочив у Маріборі. Так, насправді героєм зустрічі став голкіпер господарів Ясмін Хандановіч, який і сейвів видав, і пенальті відбив. Але після розкішного удару хавбека збірної Македонії Агіма Ібраїмі лондонці цілком могли взагалі залишитись ні з чим. У цій же групі настало свято справедливості. "Спортінг" без усяких російських Карасьових довів свою першість у протистоянні з "Шальке". Лісабонські "леви" все одно відстають від "газпромівців" на 1 бал, однак вся боротьба ще попереду. Тут і "Челсі" нічого не гарантував собі, випереджаючи переслідувачів на 3 і 4 бали.

Інші португальці вийшли у плей-оф. Інша справа, що поки не відомо, чи з першого місця. "Шахтар" відстає на 2 бали. "Атлетік" вже вибув із боротьби а БАТЕ зберігає теоретичні шанси наздогнати донеччан і вискочити на друге місце. Білорусам потрібні дві перемоги (у Борисові над "Порту" та в Більбао) і дві поразки команди Луческу. Судіть самі, яка імовірність такого розкладу.

ПСЖ і "Барса" насухо перемогли опонентів і також пробились у "весну" під егідою ЛЧ.

"Ман Сіті" ж сам собі на рівному місці створив зайвого конкурента. Замість того, щоб на класі здобувати дві перемоги команда Пеллегріні бездарно втратила перемогу в Москві і зганьбилась у рідних стінах. Два необов'язкові вилучення, причому Яя Туре відверто по-хамськи вчинив з Романом Єрьоменком, і дубль Думбія - привіт, останнє місце. Щоправда грецький арбітр мав призначати пенальті на останніх хвилинах. Але героїчного спасіння удев'ятох ми не побачили, як не побачив Сідіропулос фолу на Агуеро. 

У цій групі "Баварія" гарантовано перша, а ось у "Роми" і ЦСКА по 4 бали. Ці команди зіграю між собою, тож "Ман Сіті" ще може увірватись в останній вагон потяга з маркуванням плей-оф ЛЧ. Але чинним чемпіонам Англії потрібні дві перемоги: одна з яких над "Баварією", а інша - у Римі.

"Шахтар" - БАТЕ - 5:0 Більше тут

"Атлетік" - "Порту" - 0:2

Голи: Джексон Мартінес, 56, Браїмі, 73

Нереалізований пенальті: Мартінес, 42

ПСЖ - АПОЕЛ - 1:0

Голи: Кавані, 1

"Аякс" - "Барса" - 0:2 Більше тут

Голи: Мессі, 36, 76

 Вилучення: Велтман 71

"Марібор" - "Челсі" - 1:1

Голи: Ібраїмі, 50 - Матіч, 73

Нереалізований пенальті: Азар, 85

"Спортінг" - "Шальке" - 4:2

Голи: Сарр, 26, Жефферсон, 52, Нані, 72, Слімані, 90+2 - Слімані, 17 (авт.) Аого, 88

"Баварія" - "Рома" - 2:0

Голи: Рібері, 38, Гьотце, 64