УКР РУС

Мілан у вольовому стилі здолав СПАЛ: 19-й тур Серії А, матчі суботи

29 грудня 2018 Читать на русском

В рамках 19-го туру чемпіонату Італії Аталанта знищила Сассуоло, Рома перемогла Парму, Інтер здобув мінімальну звитягу над Емполі, Лаціо зіграв внічию з Торіно, К'єво мінімально здолав Фрозіноне, Удінезе переграв Кальярі, Дженоа та Фіорентина голів не забивали, Наполі вирвала перемогу в Болоньї.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 19-й тур

Дженоа – Фіорентина – 0:0

К'єво – Фрозіноне – 1:0

Голи: Джаккеріні, 76

Лаціо – Торіно – 1:1

Голи: Мілінковіч-Савіч, 62 – Белотті, 45+3 (пен)

Парма – Рома – 0:2

Голи: Крістанте, 58, Ундер, 75

Сассуоло – Аталанта – 2:6

Голи: Дункан, 54, 57 – Сапата, 19, Гомес, 42, Ілічіч, 75, 87, 90+1

Удінезе – Кальярі – 2:0

Голи: Пузетто, 39, Бехрамі, 57

Емполі – Інтер – 0:1

Голи: Кейта, 72

Наполі – Болонья – 3:2

Голи: Мілік, 16, 51, Мертенс, 88 – Сантандер, 37, Даніло, 80

Мілан – СПАЛ – 2:1

Голи: Кастільєхо, 16, Ігуаїн, 64 – Петанья, 13

Вилучення: Сусо, 89

Лаціо на своєму полі приймав Торіно, зустрівшись протягом першого тайму з великими труднощами. Гості були явно гострішими, вже на 17-й хвилині перевіривши на міцність поперечину воріт Стракоші, а у компенсований час вони провели атаку, в якій передачу у власному штрафному рукою перервав Ачербі – арбітр призначив пенальті, а Белотті його впевнено реалізував. Втім, після перерви "орли" увімкнули повні оберти та відігралися зусиллями Мілінковіча-Савіча, який на 62-й хвилині красивим ударом з-за меж штрафного влучив у ліву дев'ятку – 1:1. Надалі команди провели декілька небезпечних ударів по воротах один одного, але відзначитись бодай ще одним голом так і не змогли.

Інтер відкатав дуже непростий виїзд до Емполі, який чинив спротив протягом всього матчу. У першому таймі господарі досить ефективно стримували суперника, не давши міланцям створити чогось особливо небезпечного. На старті другого тайму зміг відзначитися Бальде Кейта, однак його гол відмінили через офсайд. Емполі міг забити на 56-й хвилині, але удар Капуто з-під самої поперечини витягнув Хандановіч – а ще через 16 хвилин Інтер таки вийшов уперед зусиллями Кейта, якому вдався дещо неоковирний, але неймовірно точний постріл з меж штрафного під ліву штангу. Цей гол, на превеликий жаль для Емполі, виявився єдиним у зустрічі.

У паралельних зустрічах Аталанта розбомбила Сассуоло (2:6), хоча до 75-ї хвилини підопічні Де Дзербі були в одному м'ячі від того, щоб забити третій гол і порівнятись з гостями – всі мрії зруйнував хет-трик Ілічіча за 16 хвилин. У битві аутсайдерів К'єво зумів скористатися чисельною перевагою після червоної картки Капуано, здобувши мінімальну перемогу над Фрозіноне. Удінезе впевнено розбив Кальярі (2:0), Рома завдяки голам Крістанте та Ундера переграла Парму (0:2), а у матчі між Дженоа та Фіорентиною була зафіксована суха нічия.

Наполі вдома не зміг Болонью. Мілік відкрив рахунок після пасу Мертенса, однак Сантандер наприкінці тайму головою замкнув скидку Паласіо після подачі зі штрафного. Але по перерві Мілік оформив дубль, цього разу переправивши головою передачу Малькуі. Наполі був ближчим до третього голу, але Болонья зуміла зрівняти рахунок, Даніло зрівняв рахунок з навісу Пульгара зі штрафного. Часу до фінального свистка залишалось дуже мало, проте Мертенс став героєм неаполітанців, вирвавши перемогу для своєї команди.

Мілан вдома здобув вольову перемогу над СПАЛом. Петанья відкрив рахунок вже на 13 хвилині, однак міланці відігрались вже через 3 хвилини завдяки голу Кастільєхо, який скористався помилкою захисника. "Червоно-чорні" були більш активними в атаці і в другому таймі Ігуаїн приніс перемогу завдяки скидці Чалханоглу.

Таким чином, Інтер набрав 39 очок та залишився на третій позиції. Лаціо з 32 заліковими балами замикає зону ЛЧ, Рома, маючи на два менше, залишилась на 6 позиції. Наполі набрав 44 очки та завершає перше коло на другому місці, Болонья з 13 пунктами залишилась у зоні вильоту. Мілан завдяки своїй перемозі обігнав Рому, ставши п'ятим з 31 очком, СПАЛ з 17 заліковими балами залишився на 16 місці. Аталанта з 28 пунктами йде на сьомій сходинці, Торіно з 27 – на дев'ятій, Фіорентина з 26 перебуває на десятій, а Сассуоло та Парма, маючи по 25, знаходяться на одинадцятій та дванадцятій позиціях відповідно. Кальярі та Дженоа займають тринадцяте-чотирнадцяте місця, маючи по 20 очок, а в Удінезе лише 18 – саме тому фріульці на п'ятнадцятому. Емполі залишився перед зоною вильоту, а К'єво від передостаннього Фрозіноне тепер відділяють лише 2 залікових бали.