УКР РУС

Фіорентина впевнено переграла Наполі, Лаціо завдяки хет-трику Іммобіле знищив Сампдорію і наблизився до другої сходинки

18 січня 2020 Читать на русском

У суботу, в рамках 20-го туру, в Серії А відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 20-й тур

Лаціо – Сампдорія – 5:1

Голи: Кайседо, 7, Іммобіле, 16 (пен), 21, 65 (пен.), Бастуш, 54 – Лінетті, 70

Вилучення: Чабот, 74 (червона картка, Сампдорія)

Сассуоло – Торіно – 2:1

Голи: Бога, 61, Берарді, 73 – Рінкон, 20

Наполі – Фіорентина – 0:2

Голи: К'єза, 26, Влаховіч, 74

Володар третьої сходинки Лаціо у суботу відкривав 20-й тур поєдинком проти Сампдорії. Римляни перед цим матчем на чотири очки відставали від другої сходинки, однак маючи гру в запасі, могли потенційно випередити Інтер. Вже з перших хвилин "біло-блакитні" взялись до справи: Феліпе Кайседо забив у порожні ворота після помилки захисника. Згодом за гру рукою арбітр призначив пенальті, який впевнено реалізував Іммобіле. За п’ять хвилин Чіро відзначився дублем, забивши з гри.

По перерві Бартоломеу Жасінту Бастуш довів рахунок до непристойного, красиво поціливши у праву дев’ятку. Згодом захисник гостей знову необережно зіграв у власному штрафному майданчику, зачепивши м’яч рукою, і Чіро, реалізувавши одинадцятиметровий, записав у свій актив хет-трик. За кілька хвилин Кароль Лінетті дещо підсолодив гіркоту поразки своєї команди, забивши один гол, однак, навряд чи це потішило команду.

Торіно на виїзді дещо несподівано поступився Сассуоло. Гості забили в середині першого тайму зусиллями Рінкона і пішли на перерву з комфортним рахунком. Господарі зібрались і протягом дев’яти хвилин зуміли зрівняти і вийти вперед: Жеремі Бога та Доменіко Берарді пострілами у дев’ятку здобули для своєї команди таку необхідну перемогу.

Наполі у рідних стінах приймав Фіорентину, погано розпочавши поєдинок. Вже на 20-й хвилині господарів від пенальті врятувало лише втручання VAR, а на 26-й чергова атака "фіалок" завершилась передачею Бенассі з правого флангу в штрафний на К'єзу, який ударом з "носка" поцілив у дальній кут – 0:1! Господарі огризнулися дальнім пострілом Зєлінскі на 30-й (повз дев'ятку), однак вже за хвилину Фіора забила вдруге зусиллями Кутроне – Патрік розстріляв ближній кут з правого краю карного майданчика, але гол скасували через офсайд.

На старті другого тайму Наполі міг відігратись, однак постріл Інсіньє метрів з 25-ти в лівий нижній кут прийшовся у стійку. Фіорентина ж на 56-й хвилині ледь не забила другий гол після блискучої комбінації, в завершенні якої К'єза вийшов віч-на-віч, однак переграти Оспіну в ближньому бою не вдалося. На 74-й "фіалки" вже не вибачили суперника: Влаховіч увійшов на правий край штрафного і красивим обвідним ударом поцілив під дальню стійку – 0:2! Цей гол виявився переможним. Наполі зазнав четвертої поразки у п'яти останніх матчах, наблизивши відставку Дженаро Гаттузо.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ