УКР РУС

"Лаціо" - "Русенборг". Ліга Європи. Анонс

22 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу групи G 3-го туру групового етапу Ліги Європи між "Лаціо" і "Русенборгом".

22 жовтня. 20:00. Рим, стадіон "Олімпіко". Арбітр: Павел Гіль (Польща).

Онлайн-трансляція на "Футбол 24". Пряма телетрансляція на каналі "Футбол 2".

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок матчу "Лаціо" - "Русенборг" і вигравай призи!

Співлідери в групі "Дніпра" (по 4 очки в українців та італійців) спробують реабілітуватись за невдачу в Серії А і зміцнити свої позиції на вершині. Мета норвежців - не втратити шансів на плей-офф, тож гостей задовольнить щонайменше нічия.
 
"Лаціо" вимушено зіграє напіврезервом. Особливо відчутні втрати капітана і лідера середньої лінії Лукаса Більї, центрбека Стефана Де Врея, забивного хавбека Марко Пароло. Не вистачатиме "орлам" і двох форвардів: Філіп Джорджевіч знову вибув, а Бальде Кейта травмувався у проваленій грі із "Сассуоло". Команда Піолі, до слова, перервала серію з 3-х перемог поспіль у чемпіонаті Італії. Тим не менше 6-й в турнірці римський клуб відстає від лідера "Фіорентини" лише на 3 бали. Цікаво, що єдиний в сезоні раз "лаціалі" відіграли внічию Дніпропетровську. Домашня гра із "Сент-Етьєном" завершилась перемогою 3:2, а в чемпіонаті 5 тріумфів і 3 поразки. Ще раніше у кваліфікації ЛЧ "б'янкочелесті" перемогли "Байєр" удома, але з тріском програли в Леверкузені.

"Русенборг" - знову гранд в себе вдома, де без п'яти секунд чемпіон Норвегії. Прикра нічия вдома з "Боде-Глімтом" позбавила можливості відкоркувати шампанське прямо на власній арені, але 9 очок переваги за 3 тури до кінця і різниця +28 не залишають особливих сумнівів у новому титулі. "Русенборг" ледь не виграв у Франції, а потім знову на останніх хвилинах програв "Дніпру". Якби не провальні кінцівки, саме норвежці зараз мали б 4 очки, а так лише одне, і мінус 3 від "Дніпра" з "Лаціо". Серйозних втрат команда Каре Інгебрігтсена не має, як і психологічно над норвежцями нічого не повинно тяжіти. Очки, може, й взяли б, але є одна проблемка - римляни в поточному сезоні виграли всі 6 домашніх матчів у всіх турнірах.

Історія дуелей з італійськими командами також не залишає "Русенборгу" приводів для оптимізму: 14 матчів, 9 поразок, лише одна перемога, 10 забито, 28 пропущено. Трапився сенсаційний тріумф лише раз і саме на виїзді - проти "Мілана" в Лізі чемпіонів 1995/96. Для "Лаціо" ж це буде перша зустріч з клубом із Норвегії.

Що вигідно "Дніпру"? Не варто розраховувати на несерйозне ставлення до Ліги Європи "Лаціо", яке дуже хоче пройти якомога далі і на всіх кутах про це кричить. Нема особливого сенсу бажати італійцям втрати очок. Відтак перемога римлян і фактичне відчеплення "Русенборга" від потягу претендентів буде нам на руку. А ось сенсація у вигляді перемоги гостей може не на жарт закрутити інтригу в групі.

Тарас Котів, Футбол 24