УКР РУС

Лаос перетворився у медійного персонажа, або Чому матч Хорватія – Україна обслужить контраверсійна особистість

22 березня 2017 Читать на русском

Матч Хорватія – Україна в рамках відбору до ЧС-2018 обслужить іспанська бригада арбітрів на чолі з Матеу Лаосом, який зараз перебуває на вустах у всіх іспанських ЗМІ.

Нечувана популярність валенсійського рефері в Іспанії у останні роки спровокована зовсім не бездоганною роботою на футбольному полі, а вмінням потрапляти у скандальні історії.

Остання трапилась після матчу "Реал" – "Бетіс" в рамках 28 туру Прімери, коли Лаос підійшов до лідера андалусійської команди Дані Себальйоса та сказав, що бачив фол Кейлора Наваса на червону картку. "Йому просто не вистачило сміливості залишити "Реал" вдесятох", – обурювався Себальйос.

"Цей арбітр не залишить нікого байдужим. За кордоном його називають найкращим з іспанських суддів, однак його дії завжди провокують полеміку. Це більше, ніж просто рефері", – пише про Лаоса El Confidencial після гри "Реал" – "Бетіс".

"В останні роки Лаос перетворився з арбітра світового класу у медійного персонажа", – відзначає Marca після вже згаданого матчу 28 туру Прімери.

Провідне спортивне видання Іспанії, зокрема, пригадує, як Лаос полюбляє поговорити з зірковими гравцями, при цьому демонструючи свою зверхність. Таке неодноразово траплялося з Кріштіану Роналду та Лео Мессі. "З тобою щось не так, я тебе чимось засмутив", – наводить слова Лаоса до Роналду Marca у перерві одного з матчів "Реала".

"Його рішення залишають тебе у тривозі. Він погано судить", – цитує вже Mundo Deportivo слова Хаві про арбітраж Лаоса.

Перед матчем Хорватія – Україна уся Іспанія обговорює Лаоса, як медійну зірку, як персонажа, який завжди хоче бути на першому плані. Саме такий рефері обслужить одну з найважливіших ігор "синьо-жовтих" у відборі до ЧС-2018.

Матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня о 21:45. Хорватія – Україна: квитки для українців надійшли у продаж – умови придбання. Чачіч оголосив заявку на матч. Шевченко визначився з остаточним списком гравців на матч. Наша збірна прибула в Австрію, де вже провела тренування.

, а також у Viber