УКР РУС

"Лачі" - албанські костоломи на чолі з мафіозі. Презентація суперника "Зорі" в ЛЄ

17 липня 2014 Читать на русском

Пропонуємо познайомитись з загадковим суперником луганської "Зорі" по другому раунду кваліфікації Ліги Європи.

Албанський клуб "Лачі" з однойменного міста був заснований в 1965 році. Домашні матчі чемпіонату і єврокубків проводить на стадіоні "Лачі", що вміщує 5000 глядачів. Команда виступає у Суперлізі Албанії, але великими успіхами до сьогоднішнього дня похвалитись не може. 

Головним досягненням клубу є четверте місце в Суперлізі Албанії в сезоні 2009/10, цей успіх дозволив "Лачі" дебютувати в єврокубках.

У сезоні 2012/13 команда вперше виграла Кубок Албанії. А у сезоні 2013/14 "Лачі" зайняв третє місце у національному чемпіонаті.

Нинішній єврокубковий сезон для команди стане третім. У попередніх роках "Лачі" провалювались у першому ж раунді. У 2010 році албанці були розтрощені білоруським "Дніпром" (1:7), а у 2013 році і зовсім осоромились, програвши люксембурзькому "Діфферданджу" (1:3).

В цьому сезоні "Лачі" вже досягли небачених досі висот, пробившись до наступного кваліфікаційного раунду ЛЄ. У першому раунді албанці після двох матчів з дзеркальним рахунком (1:2) в серії пенальті вибороли перемогу над словенським "Рударом".

Головним героєм та антигероєм "Лачі" є президент команди Пашка Ляска. Завдяки йому клуб отримав стадіон, на якому УЄФА дозволив проводити єврокубкові зустрічі. Але окрім цього Ляска є досить скандальною особистісю. Він дозволяв собі напряму висловлювати претензії арбітрам у грубій формі під час матчів чемпіонату і, що найцікавіше, його вже тривалий час підозрюють у зв'язках з мафією, фінансових махінаціях та відмиванні коштів. До слова, арбітрів, які на думку Ляске допускали помилки не на користь його команди, частенько переслідували і погрожували їм. Звісно з часом правоохоронні органи про це дізнались, але справу потроху "зам'яли".

В ігровому плані про "Лачі" мало що можна сказати, адже команда насправді не має гравців і тренерського штабу хоча б середнього рівня рангу чемпіонату України. Грають албанці досить примітивно, але найбільше, що впадає в око - це дуже груба, а моментами і брутальна гра команди. Через це гравці "Лачі" постійно отримують купу попереджень і вилучень.

Звісно недооцінка суперника - перший крок до поразки, але "Зоря" має розбиратись з албанським колективом з зав'язаними очима, незважаючи навіть на президента-мафіозі.

Нагадаємо, що матч між "Зорею" і "Лачі" відбудеться сьогодні у Албанії і розпочнеться о 18:00. За текстовою онлайн трансляцією стежте на нашому сайті.

Марк Копич, Футбол 24