УКР РУС

Ла Ліга збирається дограти сезон – названо терміни відновлення чемпіонату

28 березня 2020 Читать на русском

Іспанська Прімера, попри пандемію коронавірусу, не розглядає варіант дострокового завершення сезону.

Попри поширення коронавірусу в Іспанії, місцева асоціація футболістів та Ла Ліга сподіваються дограти нинішній сезон, повідомляє Marca. Чиновники розробили три варіанти продовження чемпіонату.

Іспанія готує наджорсткі рамки проведення наступного сезону – можливий англійський сценарій

Найбільш оптимістичний, однак і найменш реальний з них – розпочати в середині травня й завершити сезон до 15 чи 30 липня. При цьому доведеться грати до трьох разів на тиждень, на що і клуби, і футболісти дали свою згоду. Також для них не є принциповим питання гри за порожніх трибун.

Другий варіант – стартувати влітку й завершити в серпні або вересні. Варіант вважається цілком реальним, адже Євро-2020 перенесли на наступний рік, однак доведеться переносити початок наступного чемпіонату.

Найбільш радикальна пропозиція – стартувати аж у вересні. Це означає остаточний перенос сезону 2020/21, але в Іспанії цей варіант стає все більш реальним.

Іспанія залишається другою за кількістю інфікованих коронавірусом країною Європи, поступаючись лише Італії. Станом на 28 березня, в королівстві зафіксовано більше 64 тисячів випадків, з яких майже 5 тисяч стали летальними.

УЄФА визначився з термінами поновлення футбольного сезону в Європі – Шахтар прискорює старт УПЛ