УКР РУС

Ла Ліга подала офіційну скаргу в УЄФА на ПСЖ – іспанці воюють вже з трьома клубами

15 червня 2022 Читать на русском

Керівництво іспанського футболу в особі Хав'єра Тебаса продовжує боротьбу щодо дотримання вимог фінансового фейр-плей.

Ла Ліга раніше вже подала скаргу з проханням розслідувати трансферну діяльність Манчестер Сіті та мала претензії до Ювентуса. Тепер іспанці вважають, що ПСЖ теж регулярно порушує вимоги фінансового фейр-плей.

На думку Ла Ліги, ПСЖ і Сіті негативно впливають на екосистему та стійкість футболу, завдають шкоди всім європейським клубам і лігам, а також сприяють штучному роздуванню трансферного ринку.

Президент Ла Ліги знову кидається на знахабнілі клуби – під прицілом опинились Ман Сіті та Ювентус

У заяві, поданій в УЄФА, вказано, що фінансування ПСЖ і Манчестер Сіті здійснюється або шляхом прямих вливань грошей, або через спонсорські та інші контракти, які не відповідають ринковим умовам і не мають економічного сенсу.

Скарга на Манчестер Сіті була подана в УЄФА в квітні, а на ПСЖ – минулого тижня. Низка ЗМІ стверджують, що це пов'язано з новим контрактом Кіліана Мбаппе, який отримав космічну зарплатню і підйомні. Не виключено, що найближчими днями будь-яка з цих скарг буде доповнена новою інформацією, повідомляє офіційний сайт Ла Ліги.

Іспанці почали співпрацю з юристами Франції та Швейцарії з метою якнайшвидшого подання адміністративних та юридичних позовів у відповідні органи Франції та Європейського Союзу.

Це вже не перший випадок, коли Ла Ліга скаржиться в УЄФА. У 2017 та 2018 роках іспанці подавали в УЄФА позов проти ПСЖ та Манчестер Сіті за порушення фінансової чесної гри, що призвело до санкцій УЄФА проти обох клубів, але згодом вони були скасовані рішеннями CAS.

Тріумф мадридських королів, рух Барси в правильному напрямку й сумні тенденції – огляд першого сезону Ла Ліги без Мессі