УКР РУС

La barra del Rojo

7 березня 2012
Автор: Марко Лютий

Ще одні червоні дияволи.

Організовані прихильники аргентинського клубу «Індепендьєнте» з Авельянеди відрізняються від більшості звичайних ультрас-угруповань не лише Європи, а й Латинської Америки.

Угруповання «Ля барра дель Рохо» (щось на кшталт «Червоні») виникло ще у 1950-их під назвою «Los Diablos Rojos», і нині його часто вважають найбільшою та найпотужнішою ультрас-організацією Аргентини. По суті це угруповання є альянсом менших підгруп, що представляють місцини навколо Авельянеди . Її особливістю є своєрідна структура, що складається з чотирилінійної ієрархії.

До першої лінії належить близько десяти осіб — боси найбільших підгруп на чолі з єдиним лідером угруповання (нині це Пабло Альварес, відомий як Беботе). Вони займаються «здобуттям» та розподілом грошей та завдань в рамках всього угруповання. Аби увійти до кола цих людей, треба мати принаймні десять років стажу у «Дель Рохо».

До другої лінії належить від 15 до 30 осіб (здебільшого це лідери менших підгруп та просто значимі члени угруповання). Вони займаються підбіркою нових кадрів, вивченням території та поведінки суперників (чи то пак ворогів). Крім того, саме вони організовують автобусні виїзди всього угруповання.

До третьої лінії належить «праві руки» лідерів підгруп (бл. 400 осіб). Кожен із них має кількарічних стаж в угрупованні. Вони організовують власне те, що глядачі можуть спостерігати під час гри «Індепендьєнте» —банери, прапори, барабани тощо.

Всі інші учасники «Дель Рохо» належать до четвертої лінії. Вони не мають права на якісь організаційні рішення і повинні коритися рішенням «вищих ліній». Втім, коли справа доходить до сутички з ворожими угрупованнями, у таких подіях беруть участь представники всіх ліній ієрархії. 

Головними джерелами фінансування «Дель Рохо» є перепродаж квитків та торгівля наркотиками, а також інші не дуже законні справи. Загалом прибутки угруповання можуть сягати 10 тисяч доларів США на місяць.

Під час гри проти «Рівер Плейт» у Копа Лібертадорес  

«Презентація»