УКР РУС

Кварцяний: В команді трапився внутрішній конфлікт

27 серпня 2011 Читать на русском

Наставник "Волині" після поєдинку з "Оболонню" був вкрай концептуальним в своїх коментарях. Аж незвично...

- Гра була дуже складною. Ясно, що "Оболонь" чіпляється за будь-які очки, будь-який результат. Початок матчу просто був невдалим. В результаті команда мандражувала так, що наробила багато помилок. Але це, напевно, все ж таки залежало від мене. Я не вгадав зі складом. Я довірив місце у старті Сміронову. В Одесі він не так і погано відіграв, а сьогодні мав зіграти на позиції опорного півзахисника – просив його грати у підкатах, на випередження, але усього цього не було. Теж саме і з Акімовим. Я дав йому шанс, хоча хлопець з першої ліги. Мені його порадив Богдан Блавацький. На тренуванні він себе показав, як людина, яка усе розуміє і все вміє робити у футболі. Але вийшов сьогодні і нічого не показав. В результаті, коли Сімініна видалили, ми фактично в полі грали не вдев’ятьох, а всімох, бо Акімов і Смірнов випали. Жаль, що так сталося із Сімініним саме сьогодні. Бо хлопці тільки обрали його капітаном. Я вимушений був перевести Герасим'юка на місце правого захисника, бо потрібно було грати обережно, інакше могли ще більше отримати. І Олег зіграв дуже сильно. Єдине, що помилявся при передачах вперед. А що потрібно Майкону і Шумахеру – вони ж завершувачі атак. Тому, коли зрівняли рахунок, я подумав, що нічия не буде катастрофою. Нам зараз головне мобілізувати команду після внутрішніх неприємностей, які бувають у всіх командах і не тільки у спорті. Внаслідок конфлікту, який ми мали минулого тижня, нам довелося розпрощатися з двома гравцями. Якби програли, то на душі було б набагато гірше. В цілому ж гра не вийшла. Хоча моменти були. Майкон з кількох метрів не влучив по воротах з лівої ноги. Було два класних штрафних - з 17 і 18 метрів, проте їх бразилець виконав вкрай погано.

- Можливо проблема у тому, що наші нападники намагаються занести м’яч у ворота замість того аби забивати?

- Не сказав би. Скажіть мені, хто сьогодні хотів занести? У тому-то й справа, що у нас немає кому завести чи занести. У нас інша манера гри. От Тайсон, наприклад, з "Металіста" - той, хто може завести. Бачили четвертий гол у ворота "Сошо"? Він зі своє половини поля промчав зі швидкістю ракети повз двох гравців і з носка пробив у дальній кут. Хто у нас так може? Навпаки, ми цього не робимо. Гравець повинен працювати з м’ячем, коли попереду є простір. Раніше у нас були Федецький і Дикий, які могли піти і заробити 11-метровий. А зараз ніхто з нападників не рветься у штрафний майданчик.

Я передивився більше півсотні футболістів, але поки що нічого кращого не знайшов. Мені потрібні хороші крайні півзахисники. Їх немає. Тому сьогодні хотів зіграти інакше. Не вийшло. Я не чарівник, і можу поставити будь-кого, щоб він заграв так, як хотіли уболівальники чи керівництво. Плюс зараз у нас у команді обставини несприятливі – потрібно вибиратися з психологічної ями. Та і функціональний спад теж спостерігається. До речі, не тільки у нашої команди. Для прикладу "Зоря". Хлопці ніби й стараються, а нічого не виходить. У Полтаві Микола Павлов молодець. Він зумів створити дві повноцінних команди. Тасує склад, комусь дає відпочити. Це дозволяє грати на два фронти. Нам же належить відновлювати свою команду. Ми хотіли поїхати на збір у Словенію. Думаю, що ми не поїдемо. Тому що Пічкур потягнув задню поверхню стегна і ледь дограв, Леандро тримав струс мозку і я його вмовив побути на полі хоч якось. Шикова і Бабиря викликають у збірні. Ще купа травмованих є. Зараз знову потрібно когось шукати і дозаявляти.

- Чому Павлова не було навіть серед запасних?

- Він відіграв за "дубль" але його хвилювали пахові кільця. Зробили знімок – запалення. Женя хотів сьогодні грати. Але це було неможливо.

- Що з Лопесом?

- У нього теж надрив м’яза на нозі. Минулого року у Рамона було чотири таких травми. Тільки вилікували. Відправляли у Сербію його до жінки-лікаря, яка спеціалізується на таких травмах. Заплатили серйозні гроші, вилікували. Лопес вийшов на тренування і знову надірвав. І зараз теж саме.

- А Стевіч встигне відновитися до матчу з "Шахтарем"?

- Саша уже тренується. Гірше з Карковським – Богдан, напевно, знову на рік вибув. Йому робитимуть нову операцію. Стевіча я дуже чекаю. Але йому треба на тренування після великої перерви трохи відчути футбол, щоб відновити в’язеву пам'ять. Йому потрібен ще приблизно місяць на адаптацію, але буду потрохи підпускати його до основного складу. Ми на нього сильно розраховуємо, бо у нас у центрі просто провалля.

- Була інформація про Марковіча з ОФК "Београд". Можна розраховувати на його появу?

- Був Маркович. Але, коли третій раз, вирішальний, його дивився, побачив, що він трохи не те грає. Мені запропонував його мій друг – спортивний директор клубу. Ми звідти брали Джудовіча, Трішовича.