УКР РУС

Кварцяний: Це ще "Карпати" нам за Ґодвіна мали доплатити!

9 вересня 2011 Читать на русском

Віталій Володимирович вважає, що "насолити" "гірникам" сьогодні на "Донбас Арені" буде дуже важко.

- У Білорусії ми провели чотири дні - з 2-го по 6-те вересня, - ділиться враженнями від короткочасних зборів "Волині" Віталій Кварцяний. - Ця поїздка носила традиційний характер, її головною метою було проведення товариських матчів між Луцьком і Брестом. На білоруській землі "Волинь" двічі зіграла з "Динамо". Обидва поєдинки ми виграли - перший з рахунком 2:1, а другий - 4:1.

До слова, динамівці виявилися для нас найбільш оптимальним в територіальному плані спаринг-партнером, адже "Карпати" з недавнього часу не хочуть з нами грати. Однією з причин зіпсувалися відносин між нашими клубами стала ситуація з орендованим у львівського клубу Самсона Ґодвіна. Аж надто непомірно високою була оплата за його послуги на період півроку. Це ще нам потрібно було "Карпатам" заплатити, щоб ми його взяли!

- А як щодо іншого клубу еліти - "Шахтаря", з яким вам належить зустрітися в 9-му турі. Створити сенсацію і відібрати три очки в Донецьку, як це було в сезоні-2002/03, "Волинь" не має наміру?
- Як ти гірникам в Донецьку насолиш? На "Донбас-Арені" це зробити дуже складно. Важко щось загадувати.

- Як оцінюєте роботу "Волині" на селекційній ниві в літній трансферний період?
- А як можна її оцінювати, якщо у нас виникають систематичні травми. Знижений імунітет і безхарактерність футболістів призводять до того, що вони отримують ушкодження на рівному місці. Хворіють, чхають, кашляють - більша частина команди вже побувала в лазареті. З цієї причини ніяк не вдається розраховувати на оптимальний склад, ось і доводиться добирати нових гравців. Плюс і конфлікти з цими футболістами сьомий ліги ...

- Хоч ваші футболісти чхають і кашляють, зате вражають своїми антропометричними даними: всі як на підбір - гренадери.
- Все одно про своє здоров'я вони не думають: п'ють воду з вуглекислотою, і не відносяться до себе, як справжні професіонали. Ось і зараз у мене в команді купа хворих: то один, то інший, то третій ...

Але якщо все ж говорити про нашу трансферну роботу, то вийшло так, як вийшло. Не все вийшло як нам того хотілося: запізно взяли одного гравця, запізнилися і з іншим, третім. Через таку селекційну роботи ми втратили як мінімум 4-5 очок. Ще 2-3 недорахувалися через відсутність у команди своєї бази. Ось і вийшло, що з потенційного третього або четвертого місця ми самі зіскочили.