УКР РУС

Кварцяний: На каналах "Футбол" деякі сплять і вимушено коментують, а треба так, щоб задниця була в милі

6 листопада 2017 Читать на русском

Колишній головний тренер Волині Віталій Кварцяний розповів, як потрібно коментувати матчі та порівняв коментаторів каналів "Футбол" і "2+2".

"Я вам скажу комплімент, – звертається Кварцяний до Романа Бебеха і Дмитра Поворознюка з "2+2". – Ви мені сильніші все одно. Ви вели репортаж із Цихмейструком, мені більше сподобалось, хоч ви багато бесідуєте. Якщо є матч то його треба коментувати, щоб задниця була в милі, а не бесіду вести.

"Я вам що, дурачок якийсь?!" Чому нам бракуватиме Віталія Кварцяного

Головне – у вас є кваліфікація, але робите все із запасом, не випалюєте себе на коментарі. Менше статистики, більше ігрових конкретних моментів. Гравці ходять пішки, а коментатори за них дороблюють, грають у футбол, методично беруть участь, завести. Деякі коментатори, ось "Футбол 1/2", наприклад. Просто можна заснути. Коментатор ніби спить і вимушено коментує.

Інтенсивніше треба. Був би коментар інтенсивніший, то Діма був би в мокрій футболці, Бебех в мокрих трусах, штанах. Бебех – Бобіньйо якийсь, бразильський стиль такий. Все швидко, чітко у вас, але мало даєш себе. Ти вмієш, не буду казати, що не вмієш, і Діма теж. Ви все знаєте, тільки ви повільно, спокійно, як футболісти, які ходять по полю".

"Давай сюди ящик горілки, ми ж перемогли "Динамо"! Вісім феєричних історій про тренерські методи Кварцяного