УКР РУС

Кваліфікація ЛЧ: "Шальке" у меншості мстить за "Металіст", у "Динамо" відбирають казку. ВІДЕО

28 серпня 2013 Читать на русском

Остаточно визначилися перші 5 щасливчиків, які пройшли в основний раунд Ліги чемпіонів 2013/14 за підсумками кваліфікаційного етапу.

Інтрига, як здавалось, була присутня лише у двох дуелях. В одній із них, вкотре із сумом констатуємо, грав не "Металіст", а грецький ПАОК, що поступився харків'янам на полі. Перша гра в Гельзенкірхені завершилась результативною нічиєю, відтак давала Лукасу та компанії можливість діяти на контратаках і від рахунку. Аналогічна ситуація була і у варшавської "Легії", яка у подібній ситуації цього сезону в ЛЧ вже відстояла домашні 0:0 у попередньому раунді.

Сподіватися, що команди, які поступились вдома із різницею в 2-3 м'ячі, створять диво, не доводиться, але їхні запеклі фанати, звісно, вірили до кінця, хоч і без надії. І якщо болгарський "Лудогорець" знову бездарно програв "Базелю", а турецький "Фенер", хоч і мав моменти, не спромігся за два матчі забити бодай раз у ворота лондонського "Арсенала" - поразка 0:5 за сумою двох матчів, то загребське "Динамо" створило диво.

Хорвати програли в рідних стінах  0:2, а у Відні пропустили швидкий гол - власні ворота вразив досвідчений капітан Йосіп Шимуніч. І все ж загребці проявили дивовижну волю, забивши необхідні 3 м'ячі. Немислимий камбек виводив у груповий етап ЛЧ уже "Динамо", однак їхню казку відібрав 29-річний форвард Роман Кінаст. Австрієць лише за хвилину до того вийшов на заміну, і його свіжі сили виявились вирішальними, коли загребці не зуміли вибити снаряд подалі в масованій атаці господарів. Дебют ФК "Аустрія" Відень в Лізі чемпіонів!

У Варшаві "Легія" бездарно почала матч мрії. 17 років польські вболівальники безуспішно чекають на свою команду в Лізі чемпіонів. Словенці, кіпріоти, білоруси, болгари, австрійці, румуни, угорці - їхні клуби аж ніяк не сильніші за польські, але у футбольний рай за цей час пробивались. І ось після 1:1 на виїзді два голи на порожньому місці вже до 9-ї хвилини. Жах - не те слово. "Легіоністи" показали характер і досить швидко відіграли один м'яч, однак португальські судді не зарахували через неіснуючий офсайд. Поляки забили ще раз, але цього було замало. Гол на 94-ій хвилині лише підсумував польську трагедію - вилетіли в Лігу Європи, так і не програвши жодного матчу в кваліфікації!

Насамкінець про гру в Греції. Черговий поєдинок без глядачів, а значить, і без атмосфери провалив місцевий ПАОК. Екс-гравець львівських "Карпат" старався, як міг, навіть допоміг зрівняти рахунок, але бодай до додаткового часу хлопці Хуба Стевенса не дотягнули. Причому гол на 1:2 пропустили у більшості. Це Салпінгідіс спровокував арбітра на другу жовту для Джонса, а той купився на смертельні муки (досить підленький епізод з боку Салпі). Одначе "Шальке" продемонстрував німецький характер. Дракслєр та Шалаї забивали, коли у німців було на гравця менше - 2:3, далі йде Гельзенкірхен, який помстився таким чином за "Металіст" та не зовсім адекватну участь саме ПАОКа (дивіться вище) у плей-офф ЛЧ.

"Аустрія" - "Динамо" Загреб - 2:3 (4:3 за сумою двох матчів)

Голи: Шимуніч, 5 (авт.), Кінаст, 82 - Брозовіч, 33, Фернандес, 43, Бечірай, 70

Вилучення: Ель-Арабі Судані, 90+1

"Базель" - "Лудогорець" - 2:0 (6:2)

Гол: Фабіан Фрай, 12, Філіп Деген, 79

"Легія" - "Стяуа"- 2:2 (3:3)

Голи: Радовіч, 27, Жежнічак, 90+4 - Станку, 7, Пйоваккарі, 9

"Арсенал" - "Фенербахче" - 2:0 (5:0)

Голи: Ремзі, 25, 72

ПАОК - "Шальке" - 2:3 (3:4)

Голи: Атанасіадіс, 53, Кацураніс, 69 - Шалаї, 43, 90, Дракслєр, 67

Вилучення: Джонс, 64 (друга жовта)