УКР РУС

Кузнєцов: Готовий звертатися в Лозану

24 серпня 2011 Читать на русском

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ відмовив у задоволенні вимог Сергія Кузнєцова до львівських "Карпат". Футболіст, нагадаємо, вимагав погашення клубом заборгованості по зарплаті за п’ять місяців та компенсацію власних витрат на лікування.

Тепер же дисциплінарний орган зобов’язав повернутися Кузнєцова у розташування клубу і приступити до виконання професійних обов’язків згідно чинного контракту. У розмові із журналістом сайту "Футбол 24" Кузнєцов прокоментував рішення КДК.

- Мене переповнюють емоції, це просто якийсь абсурд, - У мене є на руках документи, додатки до контракту, усі потрібні папери, які збирав по крихтам, просив їх мені надати. І зараз виноситься таке рішення… КДК у жодному пункті не задовольнив моє клопотання. Про що можна говорити, якщо клуб мені п’ять місяців не платить зарплату. Я ж не прошу матеріальної компенсації, прошу лише те, що мав би отримати по контракту. Я ж не раб, повинен отримувати гроші за свою працю. Інакше за що я маю жити, харчуватися, утримувати свою сім’ю? Якщо я оприлюдню усі документи, мабуть, членам КДК стане соромно.

- Сергій чому ви в понеділок не прийшли на засідання КДК ФФУ?

- В Києві був по цій справі п’ять разів. А цього разу не зміг. Напередодні у мого сина піднялася температура, тому я залишився вдома.

- Що ви далі будете робити?

- Уже подана апеляція. Не може так усе залишитися. Я буду йти далі, хочу добитися правди. Не хочу наговорювати, але є чимало фактів, які могли би бути усім цікавими.

- Що маєте на увазі?

- Таке трапилося не тільки зі мною. Вам перерахувати усіх футболістів, які постраждали від цього? Ви самі усе знаєте. Чомусь завжди клуб правий, а футболіст чогось не хоче робити. Причому дехто грав роками.

- Готові йти в Лозану?

- Так, якщо в Україні не знайду справедливості, піду в Лозану.

- Зі сторони керівництва "Карпат" не було зроблено жодних спроб для того, аби знайти спільну мову з вами у цій ситуації?

- Ні, офіційно клуб зі мною не контактував. Я хочу, аби клуб зі мною розрахувався по зарплаті. Також хочу компенсувати свої витрати, пов'язані із лікуванням — операцією та реабілітацією. От і все... Клубу на залагодження цих питань дали десь близько місяця і за цей час не було жодних здвигів. "Карпати" оприлюднили офіційну заяву, в якій було багато не правди. Не знаю, для чого вони це зробили. Не хочу нічого поганого говорити про клуб. Вдячний "Карпатам" за співпрацю, а львівським уболівальникам за підтримку. Але зараз клуб поводиться не зрозуміло. Не хотів, аби ця ситуація була надбанням громадськості. Але мене це змусили зробити, не бачу іншого виходу, як добиватися правди у відповідних органах.

- Яку саме "не правду" помістив в своєму офіційному листі львівський клуб?

- Не хочу заглиблюватися в цю тему. Це тільки породить продовження полеміки в пресі зі сторони клубу. Не буду вдаватися в деталі. Вони самі розуміють, що поширюють не правду. В цій ситуації "Карпати" роблять усе для того, аби себе виправдати.

- Сергій, не можу не повернутися до офіційного листа "Карпат". У ньому керівництво львівського клубу стверджує, що не має заборгованості перед вами по зарплаті. Як я розумію, йдеться про те, що ФК "Карпати" справно перераховував вам, так звану "білу зарплату", яка прописана в контракті, а не ту надбавку, яка передбачена в додатку до угоди?

- Так, ви все правильно зрозуміли. На ті гроші, які перераховував мені клуб, навіть не можна винайняти квартиру.

- Наскільки я пригадую, із керівництвом "Карпат" у вас не вперше виникли розбіжності. Минулого літа, після повернення із оренди в російській "Аланії", ви не відразу продовжили контракт із "зелено-білими"?

- Тоді, після повернення із "Аланії", місяць провів у дублі. Клуб вимагав, аби я на півтора року продовжив із ним контракт. Я спершу відмовився. Але коли на стадіоні почув, як уболівальники скандують моє прізвище, вирішив залишитися у Львові і пролонгував угоду. Зараз “Карпати” знову вимагають, аби я продовжив контракт. Але ж для цього потрібно виконувати умови діючої угоди. Інакше не може бути.

- Тобто, "Карпати" повернуть вам заборгованість лише після того, як ви пролонгуєте угоду?

- Мені так сказали. Якщо я продовжу контракт на три роки, мені відразу виплатять зарплату, компенсують гроші за лікування. Я ж хочу сісти за стіл переговорів по новому контракту лише тоді, коли зі мною розрахуються. Не подобається ситуація, коли тобі говорять, що ми всесильні, а ти наш раб. Зараз маю право підписати із кимось попередній контракт, який взимку вступить у силу. Але цього не роблю. Чекаю не врегулювання ситуації із "Карпатами".

Ситуацію з рішенням КДК у справі Кузнєцова прокоментував генеральний директор ФК "Карпати" Ігор Дедишин:

- По-перше, КДК виніс рішення повністю відмовити Сергію Кузнєцову у вдоволенні його вимог. По-друге, футболіст повинен негайно повернутися у розташування клубу та виконувати умови контракту з клубом. Це рішення КДК. Ми ж зі свого боку повинні забезпечити Кузнєцову належні умови для праці. Про жодні додаткові умови не йдеться. В Кузнєцова є контракт, а він вирішив в односторонньому порядку його регулювати. Сергія Кузнєцова три місяці не було на роботі й тим самим він порушив умови контракти. Ми могли б застосувати до нього штрафні та дисциплінарні санкції. Але робити цього ми не будемо. Хочемо аби футболіст повернувся в клуб і виконував свою роботу.

P.S. Із текстом офіційної заяви "Карпат" можна ознайомитися тут