УКР РУС

Кузнєцов: Доля "срібла" може визначитися сьогодні

27 квітня 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст, а тепер тренер Олег Кузнєцов в інтерв’ю "Футболу 24" поділився очікуваннями від ключових ігор 26-го туру української Прем’єр-ліги.

- Олеже Володимировичу, який матч у 26-му турі є центральним?

- У цьому турі у нас є два матчі, які можна назвати центральним: “Динамо” - “Дніпро” та “Шахтар” - “Металіст”. Якусь одну гру не можна виділити. У контексті боротьби за срібло ці протистояння є ключовими.

- Тобто, у неділю увечері з великою ймовірністю можна буде припустити, хто фінішує другим?

- Можливо, так і буде. Якщо “Динамо” обіграє “Дніпро”, а “Шахтар” переможе “Металіст”, то кияни, думаю, уже не відпустять друге місце.

- Якщо об’єктивно оцінювати шанси, то “Металіст” здатен на перемогу у Донецьку?

- Безперечно. Гра “Шахтаря” із “Дніпром” показала, що “гірникам” бракує мотивації. Щоби не говорив тренер, футболісти знають, що вони уже чемпіони. Тому їм важко грати на максимумі. Стосовно “Металіста”, то на початку весни харків’янам важко давалися перемоги, а останні два матчі показали, що вони підходять до своїх оптимальних кондицій. Такі висновки зробив із матчів “Металіста” проти “Чорноморця” та “Ворскли”. Тому команда Мирона Маркевича може перемогти у Донецьку. Тим паче, що в “Шахтаря” не гратимуть два центральні захисники. Тож, усе може бути.

- У парі “Динамо” - “Дніпро” хто у кращих кондиціях?

- Думаю, що “Динамо” набрало форму. Згадайте хоча би як кияни декласували “Зорю” у попередньому турі. А “Дніпро” показує нестабільні результати. А тут ще і підтримка трибун. Думаю, буде важка гра, але відсотків на 90 упевнений у перемозі “Динамо”.

- Немає побоювань, що судді можуть зіпсувати футбольне свято?

- Усе може бути. Зараз про суддівство дуже багато розмов. Так, арбітри багато помиляються. Мені здається, що до суддів потрібно ставитися так, як це роблять у Європі. Там, якщо арбітр помилився, то його відразу не звинувачують в упередженості. Так, є помилки, у нас в Прем’єр-лізі працює багато молодих рефері. Але не вони грають футбол. Водночас, хотілося би, щоби помилок арбітрів було менше.

Розмовляв Гліб Ваколюк