УКР РУС

Курілов: Я мрію грати за "Шахтар", а "Ворскла" поступає не по-людськи

13 липня 2012 Читать на русском

24-річний центральний захисник "зелено-білих" повернувся в Полтаву після зборів із "гірниками", і був переконаний, що питання про його перехід на 99 відсотків вирішене. Але один відсоток відіграв свою роль - керівництво "Ворскли" поки всіляко перешкоджає переходу футболіста.

- У мене за контрактом встановлено вступний внесок в 1 мільйон доларів, який "Шахтар" готовий за мене заплатити. Хоча Мірча Луческу не обіцяє, що гратиму в основному складі, у мене з'явиться шанс, який випадає раз у житті. Потрібно прагнути до більшого, а "Шахтар" - це моя мрія. Адже я вихованець цього клубу, 5 років провів в Донецьку. Вважаю, що зараз в Україні це найвища межа, до якої можу прагнути. Після звільнення Павлова, який вивів мене на рівень нормального футболіста, перервав низку моїх оренд, і переконав полтавський клуб купити мене у "Металіста" за 650 тисяч доларів. Але розумію, що буду деградувати. З повагою ставлюся до нового тренера команди, але це не той, кому довіряв і з ким грав у Лізі Європи.

- Яка основна причина того, що керівництво полтавського клубу перешкоджає вашому переходу в "Шахтар"?

- Зараз "Ворскла" хоче отримати більше грошей за мене. Це не по-людськи. Адже є сума, прописана в контракті, а вони намагаються всілякими шляхами залишити мене тут. Я ж душею і тілом залишаюся в рідному "Шахтарі". "Ворскла" зробила для мене багато, але це все завдяки Павлову. Правильно, що Микола Петрович пішов із клубу, адже всі прагнуть до вигідніших умов. Я не через Павлова хочу покинути полтавців, а в пошуках кращого. І це краще зараз - "Шахтар", в якому зможу реалізувати свій шанс. Мене морально дуже пригнічує той факт, що на сьогодні керівництво клубу заявило, що мій перехід є неможливим. Це впливає і на мій фізичний стан, тому не знаю, як складеться моя подальша доля.

- Чи не перешкоджає рішенню клубу те, що у вас контракт на три роки, а ви пограли тільки рік?

- Так. У мене угода на три роки. Але коли підписували документ, керівництво клубу не виключало варіант, що мене зможуть продати. Коли прописали суму, вони говорили, що за мільйон готові у будь-який момент відпустити. Але коли мною за ці гроші зацікавився "Шахтар" - захотіли іншу суму. Хоча я розумію, що цікавий донецькому клубу в основному через те, що був їхнім вихованцем, але все ж радий, що зміг досягти високого рівня і кращий клуб країни звернув на мене увагу. І не важливо, що поки не буду грати в основному складі. Для мене вже досягнення, що я зміг би з ними тренуватися, відточувати свою майстерність. Кучер, Ракицький теж не з основного складу починали, але тим не менш проявили себе.