УКР РУС

Курченко: Те, що відбувається з "Металістом" - це виключно прагнення Ярославського розвалити клуб

2 червня 2016 Читать на русском

Президент "Металіста" Сергій Курченко виступив із заявою у зв'язку з відмовою у видачі атестату харківському клубу на наступний сезон УПЛ.

"Я з жалем повідомляю, що цього тижня Футбольна Федерація України безпідставно відхилила апеляцію Футбольного Клубу "Металіст" (Харків) з приводу раніше прийнятого рішення не видавати клубу атестацію на сезон 2016/2017 року. Для клубу, його вболівальників і футболістів це означає неможливість грати в Прем'єр-лізі і ризик втратити професійний статус.

Я придбав ФК "Металіст" у 2013 році за 100 млн доларів, при цьому, незважаючи на всі висловлювання колишнього власника клубу, вся сума була сплачена в повному розмірі. В наступний період я інвестував в клуб 270 млн доларів. Все це допомогло клубу вийти на новий ігровий рівень (клуб входив в десятку найкращих в країні), залучити талановитих українських та зарубіжних футболістів і тренерів, мати можливість переймати досвід у запрошених іноземних гравців, організовувати приплив грошових коштів в бюджет міста та області від проведення міжнародних матчів і матчів з командами з інших міст нашої Батьківщини.

Клуб сьогодні грає і важливу соціальну роль - навчає понад 300 дітей (з них 60 постійно проживають на території Академії) з усієї України футбольній майстерності, нарощуючи спортивний потенціал країни, а також створює понад 500 робочих місць.

Однак політика і корупція проникли в спорт. Те, що відбувається з ФК "Металіст" сьогодні - це виключно прагнення колишнього власника клубу, старого шахрая Олександра Ярославського, виступаючи в змові з ФФУ, перешкодити атестації клубу, розвалити його, і привласнити собі його майже вікове ім'я, безкоштовно. Своїми діями Ярославський і ФФУ завдадуть непоправної шкоди всьому спорту України, так і місту Харкову", - заявив Курченко.

Нагадаємо, що ФФУ відхилила апеляцію - "Металіст" і "Говерла" не отримали права грати в УПЛ.

Максим Калініченко: Не думаю, що якщо приїду в "Металіст" із конспектами Моурінью - то одразу стану чемпіоном