УКР РУС

"Курченко обіцяв, що все буде супер – ніяких грошей ніхто так і не побачив": Худжамов – про бунт у кризовому Металісті

14 квітня 2020 Читать на русском

Екс-голкіпер збірної України Рустам Худжамов пригадав напружену ситуацію в Металісті, коли тодішній власник Сергій Курченко припинив фінансувати клуб.

"Був у мене випадок в Металісті. Дзвонили президенту, сказали, що не виходитимемо на матч. Зарплати не було. На гучномовець вивели Курченка, він обіцяв, що все буде супер. Ага, так, супер. А в тій ситуації ще й виявилося, що я "зачинщик". Я трохи не збожеволів тоді, вийшов до хлопців: "Якщо ми говоримо тут, що не виходимо, то всі не виходимо. А якщо когось із вас продавлять, то ми будемо, як курочки на грилі – сьогодні виходимо-не виходимо.

"Ахметов не фінансує Маріуполь": Худжамов пояснив, чому "азовців" називають фарм-клубом Шахтаря

Але ми вийшли. Один пішов до виходу, другий, третій. Я кажу: "Хлопці, стояти, ви ж казали, що не будете. Мені байдуже, я можу "копати", можу не "копати". Але ви ж самі хотіли". Те, що я виявився "зачинщиком" – хтось із роздягальні "злив", 100%. Якщо говориш А, то кажи і Б. А не так, що сказав, а потім забрав слова. Борги були вже такі, що ми списами ворон з дерев збивали. Це був виїзний матч проти Олександрії. Але ніяких грошей ніхто так і не побачив. А я ще й організатором став", – пояснив Худжамов в інтерв'ю Трендець.

Нагадаємо, голкіпер приєднався до Металіста у вересні 2015-го, а вже через півроку розірвав контракт з харківським клубом.

"Те, що сталося з Металістом, – ганьба". Марко Торсільєрі готовий повернутися в УПЛ і згадує неймовірну епоху Маркевича