УКР РУС

Кулинич: В Україні рівень елітного дивізіону значно вищий, ніж у Білорусі

2 лютого 2018 Читать на русском

Новачок Олімпіка Сергій Кулинич, який раніше виступав у запорізькому Металурзі та ФК Мінськ, порівняв чемпіонат Білорусі та УПЛ.

"Металург вже розпався, на той момент варіантів особливо не було. Мій агент займався моїм працевлаштуванням, запропонував мені два клуби – Металіст або ФК Мінськ. У Харкові вже тоді не платили гроші, а я і в Металурзі сидів сім місяців без зарплати. Тому вирішив поїхати в Білорусь. До того ж, потрібно було перезавантажитися після Металурга.

Олімпік оголосив про підписання братів Пасічів і Кулинича

Було багато поразок, потрібно було відчути впевненість в собі і своїх силах. Анітрохи не шкодую про такий вибір, я провів там два роки, отримав хорошу ігрову практику. Мінськ очолював Георгій Кондратьєв, який свого часу працював з молодіжною збірною Білорусі, виводив її на Олімпійські ігри. Хорошу школу з ним пройшов.

Рівень білоруського футболу? Звичайно, в Україні рівень елітного дивізіону значно вищий. Там є приблизно п'ять команд, які можуть посперечатися з українськими, всі інші – ні. Як кажуть, це рівень Першої ліги чемпіонату України. Приблизно так це і є", – цитує Кулинича офіційний сайт Олімпіка.