УКР РУС

Кульчицький: У зміні Севідова на Йовічевіча є логіка

19 червня 2014 Читать на русском

Ветеран львівських "Карпат" Ігор Кульчицький в інтерв’ю "Футбол 24" розповів про тренерські пертурбації в "зелено-білій" команді.

- Наскільки логічною для вас є відставка Олександра Севідова?

- У зміні тренера є логіка. Ігор Йовічевіч в "Карпатах" уже років десять. Спершу був гравцем нашої команди, а потім працював на різних посадах в клубі, був тренером молодіжного складу. Йовічевіч знає усіх гравців. При Севідові "Карпати" посіли 11-те місце, а це не відповідає амбіціям  львівського клубу. "Зелено-білі" повинні бути набагато вище. При цьому Севідов більше орієнтувався на орендованих виконавців. Звісно, дехто із місцевих заграв при Олександру Севідову. Але курс на своїх вихованців має бути чіткішим. Зі своїми футболістами "Карпати" добивалися своїх найбільших успіхів.

- Але Олександр Севідов розпочав роботу у не простих умовах, коли доводилося практично заново створювати команду. І підсумкове 11-те місце, зважаючи на боротьбу за виживання у попередніх двох сезонах – це прогрес…

- Не хочу сказати, що Севідов погано працював. Але, вочевидь, керівництво клубу вирішило надати можливість попрацювати Йовічевічу, який багато років у Львові. Севідов ж тільки рік тут. Хорват знає клубну систему дуже добре.

- Лідери покидають "Карпати", є проблеми зі складом. У вас є оптимізм напередодні нового сезону стосовно результатів "зелено-білих"?

- "Карпати" дуже розумно вчиняють. На збір у Польщу їде 4 склади: U-17, U-19, U-21 і доросла команда. Тренер усіх перегляне, сформує команду. Тепер дорога для молоді відкрита і вона може себе проявити. Це розумний крок.