УКР РУС

Кулаков: Надіюся, що мене викличуть у збірну

3 серпня 2011 Читать на русском

Денис Кулаков розповів про своє перебування у дніпропетровському "Дніпрі".

- Перед переходом у "Дніпро" ти сподівався на більше чи задоволений тим, як поки все складається у твоїй кар'єрі?

- Більшого я і не міг очікувати. Так, спочатку було трохи незвично, адже за роки, проведені у "Ворсклі", я буквально зрісся з нею. Боявся, що такого чудового колективу ніде більше не знайду. Але з часом переконався, що в Дніпропетровську всі теж дуже дружні, тому і влитися в команду мені труднощів не склало. А потім, коли мені стали надавати стабільну ігрову практику, я взагалі опинився на сьомому небі від щастя!

- Навіть незважаючи на те, що Хуанде Рамос використовує тебе на незвичній позиції захисника?

- Не можна сказати, що вона мені незнайома. У "Шахтарі" мене теж використовували на місці правого бека. Коли я перейшов у "Дніпро" в мене відбулася розмова з Рамосом, в якій він мене запитав, чи зможу я зіграти в захисті. Я відповів ствердно. Звичайно, спочатку було важко перебудовуватися, траплялися помилки, але сподіваюся, що в майбутньому я повністю освоюсь на цій позиції. Тим більше, як каже наставник, універсалізм ще ніколи нікому не заважав.

- Як у колективі оцінюють старт сезону?

- Якщо чесно, всі очікували кращого результату. Не в образу суперникам, але ми просто зобов'язані були в перших чотирьох турах брати максимум очок. Зате ці поєдинки довели, що рівень чемпіонату зростає, і це вже видно неозброєним оком.

- Давай поговоримо про національну збірну. Олег Блохін в п'ятницю назвав викликаних у команду виконавців. Очікував побачити в цьому списку і своє прізвище?

- Я думаю, кожен футболіст хоче виступати за збірну своєї країни. Але все ж вирішує тренерський штаб. Звичайно, я сподіваюся, що в майбутньому мене викличуть, докладу для цього всіх зусиль. Готовий буду грати на будь-якій позиції, аби закріпитися у складі.

- Не можу не запитати твоя думка про запрошення в національну команду бразильця Едмара...

- До натуралізації я ставлюся цілком нормально. У багатьох європейських державах ця практика приносить певні плоди. Якщо наставник збірної зацікавлений гравцем, а той горить бажанням допомогти команді досягти результатів, то яке значення має його національна приналежність?

- Ну і наостанок - чого очікує Денис Кулаков від останнього місяця літа?

- Я сподіваюся, що він не буде таким спекотним, як попередні (посміхається). Але найголовніше - поліпшити результати команди. Хотілося б добре виступити як на внутрішній арені, так і в єврокубках.