УКР РУС

Кучер зіграв 200-й матч в УПЛ

15 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Іван Вербицький

Поєдинок 25-го туру Української Прем’єр-ліги між донецькими "Олімпіком" та "Шахтарем", котрий щойно розпочався на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського в Києві, став для 34-річного стоппера "гірників" Олександра Кучера 200-м у рамках елітного ешелону вітчизняного футболу.

Цікаво, що дебютував у вищій лізі Олександр 14 березня 2004 року так само в донецькому дербі. Тоді нідерландський тренер донецького "Металурга" Тон Каанен довірив 22-річному новачку місце в основі команди в зустрічі проти "Шахтаря" на РСК "Олімпійський". Той матч "металурги" програли 0:2, а Кучер відіграв усі 90 хвилин.

Загалом у складі "Металурга" Олександр провів дев’ять матчів, а на старті сезону-2004/2005 перейшов до лав "Металіста". За слобожанців впродовж двох років Кучер відіграв 27 матчів і впав за цей час в око наставникові "Шахтаря" Мірчі Луческу.

Змогу дебютувати у складі "гірників" румунський містер дав Олександрові 4 серпня 2006 року, коли "помаранчево-чорні" саме зустрічалися на РСК "Олімпійський" з "Металістом". Ризик був невеликий – у першому таймі господарі забили харків’янам чотири м’ячі без відповіді. Кучер відразу після перерви з’явився на полі замість капітана команди Анатолія Тимощука. І каші не зіпсував. "Шахтар" збільшив свою перевагу і переміг 5:0.

Нинішній сезон є для Кучера 11-м у складі донеччан. Разом з "гірниками" він шість разів ставав чемпіоном України, п’ять разів вигравав національний Кубок, а в травні 2009-го став володарем Кубка УЄФА. В чемпіонаті України Олександр провів за "Шахтар" 164 матчі і наразі посідає за цим показником серед гвардійців клубу 19-те місце. Найближчим часом Кучер може наздогнати чеха Томаша Гюбшмана, який зупинився в донецькому клубі на показнику 167 поєдинків в УПЛ.

Пятов провів ювілейний матч за "Шахтар" в рамках чемпіонату України

, а також у Viber