УКР РУС

Кубок України: Карпати здолали кузенів з Галича, Кривбас вилетів від Миколаєва, Металіст впевнено пройшов Яруд

18 серпня 2021 Читать на русском

Завершилися матчі 2-го попереднього етапу Кубка України 2021/22. Звіт низки поєдинків читайте на "Футбол 24".

Україна, Кубок України, 2-й попередній етап

Суми – МФК Металург – 0:1

Гол: Сидоров, 28

Таврія-Сімферополь – Дніпро Черкаси – 3:2

Фенікс Підмонастир – Прикарпаття – 2:6

Голи: Деревльов, 26, Бабатунде, 72 – Барчук, 3, Семотюк, 6 (пенальті), Волошинович, 24, Писко, 75, 90, Воробчак, 78

Епіцентр – Поділля – 3:0

Голи: Кіцак, 9, Беженар, 68, Буй, 79 (пенальті)

Вилучення: Воловик, 82 (П, друга жовта картка)

Миколаїв – Кривбас – 1:1 (пенальті – 3:1)

Голи: Нечипоренко, 75 – Говедаріца, 51

Ужгород – Нива Тернопіль – 0:1

Гол: Вовченко, 54

Яруд – Металіст – 1:3

Голи: Мочевинський, 54 – Жо, 2, 24, Шамич, 74

Карпати Львів – Карпати Галич – 1:0

Гол: М. Гуменюк, 57

Запорізький Металург мінімально здолав Суми на виїзді. Єдиний м'яч підопічні Володимира Микитина забили в середині першого тайму. Це Олексій Сидоров у межах штрафного прийняв вкидання з ауту, протиснув оборонця і холоднокровно пробив у ближній кут – кіпер господарів виявився безсилим.

Одного гола вистачило для виїзної перемоги і тернопільській Ниві. "Жовто-зелені" дотиснули Ужгород на старті другої половини. Атака другим темпом тернополян завершилася пасом на Вовченка, а Семен пробив із лівої і з допомогою рикошету змусив капітулювати воротаря закарпатців.

Зате Металіст оформив заявку на вихід до наступного етапу вже в стартові 25 хвилин стараннями бразильця Жо. Форвард харків'ян спершу з льоту піймав вибивання після подачі Маілтона, а згодом у тому ж стилі замкнув навіс із кутового.

Після перерви команди обмінялися голами. Яруд скористався невдалою грою кіпера при стандарті, й Іван Мочевинський проштовхнув м'яч у сітку з кількох метрів. "Синьо-жовті" відновили паритет на 74-й: Дмитро Шамич увірвався до штрафного з правого краю і технічно поклав у ближній кут.

Миколаїв зумів вибити з кубкового турніру амбітний Кривбас. Лідер Першої ліги забив першим – Говедаріца протягнув м'яч лівим флангом, у межах штрафного посадив на п'яту точки оборонця і пробив у дальній кут. Миколаївці відігралися на 75-й: Кравченко виграв забіг у Фатєєва й класно пробив повз голкіпера. Овертайм переможця не визначив, а героєм серії пенальті став воротар "корабелів" Дмитро Фастов. Він взяв удари Хобленка, Семенова та Щедрого, а партнери схибили лише раз.

Нарешті в принциповому поєдинку львівських і галицьких Карпат успіх відсвяткувала команда з міста Лева. "Зелено-білі" забили гол на 57-й хвилині зусиллями Максима Гуменюка – нападник вчасно відреагував на сейв голкіпера гостей після удару ветерана Кожанова за діагоналлю.

Результати всіх матчів 2-го попереднього етапу Кубка України