УКР РУС

Кубок України, 1/8 фіналу. Анонс і прогноз

25 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє 8 матчів чергового раунду Кубка України.

Топ-матч

Зоря – Шахтар

19:00, Запоріжжя, "Славутич-Арена"

Головний арбітр: Анатолій Абдула

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Зоря набрала хід і демонструє відмінні результати на всіх фронтах. "Чорно-білі" здобули дві великі перемоги в Лізі Європи над Атлетіком і Гертою, а цього вікенду, розгромивши Маріуполь, нарешті повернулися у верхню шістку чемпіонату. Луганська команда не програє у семи останніх матчах.

Проблема для Юрія Вернидуба в тому, що його футболісти перебувають у шаленому графіку. Головний тренер не має достатньо кадрових опцій для ротації складу без втрат якості. Найменш пріоритетним серед всіх турнірів, враховуючи і суперника, виглядає саме Кубок України, однак настаник Зорі не звик завчасно програвати матч і не пошкодує кинути в бій певну частину кістяка команди.

Динамо – Шахтар: 5 головних підсумків українського Класичного

У Шахтаря графік не менш насичений, але Паулу Фонсека має в своєму розпорядженні багато якісних виконавців. Тренерський штаб взяв у Запоріжжя всіх найсильніших, крім Бернарда і Марлоса. Враховуючи те, що основа зможе отримати відпочинок в суботньому матчі зі Сталлю, сьогодні варто очікувати відносно бойовий склад "гірників".

Минулого вікенду донеччани нічого не змогли вдіяти з Динамо. Креативні футболісти Шахтаря не створили жодного стовідсоткового моменту біля чужих воріт, компактна гра суперника змусила їх вчетверте в сезоні піти з поля без забитого гола. Проти Зорі "оранжево-чорні" спробують миттєво реабілітуватися, адже жертвувати Кубком команда однозначно не планує.

Прогноз "Футбол 24": 1:2.

Варто звернути увагу

Ворскла – Олімпік

17:00, Полтава, "Ворскла"

Головний арбітр: Олександр Дердо

Телетрансляція на каналі "Футбол 2".

На цій стадії Кубка України доля звела двох головних претендентів на бронзу чемпіонату. Олімпік завдяки 3-матчевому переможному стріку обійшов Ворсклу в турнірній таблиці. Самі ж полтавці зазнали двох поспіль поразок та погіршили свої позиції.

Обидві команди розраховують потрапити в єврокубки через чемпіонат, а кубкова битва – це прекрасна можливість довести свою перевагу над головним конкурентом. Додаткову мотивацію "ворсклянам" повинна додати суботня домашня невдача проти Карпат.

Прогноз "Футбол 24": 1:1, перемога Ворскли по пенальті.

Олександрія – Динамо

19:30, Олександрія, КСК "Ніка"

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Динамо не знає смаку перемог вже впродовж місяця, сьогодні Олександр Хацкевич може перервати тривалу невдалу серію. Після впевнених нулів проти Шахтаря кадрова ситуація тільки погіршилася – в лазарет до Віди та Сидорчука приєдналися Мораєс і Корзун. Незважаючи на всі проблеми, кияни все одно є фаворитом на вихід у чвертьфінал.

Олександрія з одною перемогою в 13 турах провалює чемпіонат, тому Кубок України має для "містян" особливе значення – єдиний шанс втретє поспіль кваліфікуватися в Лігу Європи. Олександрійці переживають серйозні труднощі з набором очок, але не можна сказати, що гра команди в жахливому стані. Дати бій в окремому матчі колектив Володимира Шарана цілком здатен.

Прогноз "Футбол 24": 0:1.

Інші матчі

Арсенал-Київ – Верес

13:00, Щасливе, "Арсенал-Арена"

Лідер Першої ліги Арсенал-Київ приймає рівненський Верес. Рівняни восени не програли жодного офіційного матчу в Прем'єр-лізі, а "каноніри" непереможні взагалі від початку цього сезону. Зосередження перших на чемпіонаті та серйозні амбіції других не дають змоги виділити фаворита в цій дуелі. Прохід господарів абсолютно не здивує.

Прогноз "Футбол 24": 1:0.

Таврія-Сімферополь – Маріуполь

14:00, Берислав, "Машинобудівник"

Дискваліфіковані: Масалов – Яворський

Маріуполь спробує завоювати першу вікторію під керівництвом Бабича проти друголігової Таврії. У попередньому раунді "таврійці" несподівано в овертаймі вибили з турніру Зірку, а тепер сподіваються створити ще одну сенсацію. Однак приазовці володіють достатнім запасом потужностей, який дозволить пройти значно менш класну команду.

Прогноз "Футбол 24": 1:3.

Прикарпаття – Десна

18:00, Івано-Франківськ, "Рух"

Дискваліфікований: Веприк (П)

Єдина пара без повпредів найвищого дивізіону. Прикарпаття після незабутнього тріумфу в галицькому дербі спробує пройти претендента на промовшн до Прем'єр-ліги. Як би дивно не звучало, але з Десною в іванофранківців шансів значно менше. Чинники емоцій та боротьби відійдуть на другий план, а в майстерності "сіверяни" мають помітну перевагу.

"Львів’яни кажуть, що ми – сільський клуб? Нехай подивляться на табло". Капітан Прикарпаття, який поховав Карпати, відповідає критикам і згадує Мілевського

Прогноз "Футбол 24": 0:1.

СК Дніпро-1 – Чорноморець

19:00, Дніпро, "Дніпро-Арена"

Дніпро-1 ставить перед собою найвищі завдання, зокрема, і в Кубку України. Потрапити у чвертьфінал буде важко – на "Дніпро-Арену" завітає відроджений Дулубом Чорноморець. Цей поєдинок обіцяє бути одним із найбільш безкомпромісних. Одесити сконцентровані на покращення лігових справ, тому дніпряни ризикують увійти у 8 найкращих.

Прогноз "Футбол 24": 2:1 (в овертаймі).

Львів – Сталь

19:00, Львів, "Скіф"

Дискваліфіковані: Матушевський – Ткачук

У Сталі мало що виходить в регулярній першості. Підніматися з останнього місця турнірної таблиці "сталеварам", звичайно, потрібно, однак попереду матч з Шахтарем, де боротися за очки утопічно. А от можливий успіх у грі з представником Другої ліги Львовом поверне молодому колективу впевненість у своїх силах. Ніколай Костов, який ще з Генріхом Мхітаряном виводив у фінал Кубка донецький Металург, цілком може розраховувати на успіх.

Прогноз "Футбол 24": 0:2.

Класичне з висновками, прогрес Карпат і Зорі. Підсумки 13-го туру УПЛ