УКР РУС

Кубок України, 1/4 фіналу: анонс і прогноз

29 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс чвертьфінальних матчів Кубка України.

Ворскла – Маріуполь

17:00, Полтава, "Ворскла" ім. О. Бутовського

Головний арбітр: Анатолій Абдула

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Шлях по турніру:

1/16: Авангард – Ворскла – 0:2, 1/8: Ворскла – Олімпік – 2:0 (от).

1/16: Колос – Маріуполь – 1:2, 1/8: Таврія – Маріуполь – 0:5.

Цього вікенду суперники зустрічалися в рамках чемпіонату України – гостьову перемогу в меншості виборола Ворскла. Обігравши одного з конкурентів за потрапляння у верхню частину турнірної таблиці, полтавці не лише суттєво покращили свої перспективи, а й перервали безуспішну серію, яка тягнулася з попереднього раунду Кубка України. В 1/8 фіналу проти Олімпіка Василь Сачко не пожертвував другорядним турніром і виставив оптимальний склад. Багато залежить від того, чи продовжить коуч гру на два фронти сьогодні.

Олександр Бабич навряд чи має подібний вибір. Під його керівництвом Маріуполь демонструє погані результати, тому 38-річному спеціалісту потрібно чіплятися за будь-яку можливість здобути позитивний результат. До того ж, рідкісний приємний для вболівальників клубу момент з новим наставником пов'язаний саме з Кубком – "приазовці" знищили Таврію з рахунком 0:5. Мотивації команді також не позичати, адже програвати дві битви одній команді протягом 4 днів нікуди не годиться.

Прогноз "Футбол 24": 0:0, перемога Маріуполя по пенальті.

Десна – Динамо

19:00, Чернігів, стадіон ім. Ю. Гагаріна

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Шлях по турніру:

2-й попер. етап: Десна – Балкани – 4:0, 1/16: Геліос – Десна – 1:2, 1/8: Прикарпаття – Десна – 0:2.

1/8: Олександрія – Динамо – 2:3 (от).

У листопаді Динамо покращило свої результати і вже не виглядає так безвольно і безнадійно, у діях футболістів з'явилася сяка-така впевненість. Минулого тижня "біло-сині" зазнали ганебної поразки в Лізі Європи від Скендербеу, однак проектувати ту гру та результат на інші матчі не логічно. В Албанії не було мотивації та бажання битися за перемогу, тоді як на внутрішній арені з налаштуванням на суперників проблем не виникає. Добре це, чи погано, але зараз будь-який опонент сприймається киянами, як серйозна загроза. Помітна довіра головного тренера до молоді, яка не підводить наставника, а Кубок України – це можливість для Олександра Хацкевича перевірити ще когось із "зелених" в основній команді на хорошому рівні.

На попередньому етапі Кубка Десна пройшла Прикарпаття, після чого відверто забуксувала. Серія з трьох поразок відкинула чернігівський колектив на 5 місце Першої ліги та серйозно погіршила його шанси в боротьбі за потрапляння у перехідні матчі. Регулярні зустрічі з Динамо і Шахтарем знову віддалилися, тому до сьогоднішньої битви футболісти Десни готуються з потрійним запалом. До приїзду зіркових гостей посилено готують і поле битви. Матч могли перенести в інше місто через претензії до стадіону, але клуб провів ремонт і зробив усе можливе, щоб свято таки відбулося в Чернігові.

Прогноз "Футбол 24": 0:2.

Львів – СК Дніпро-1

19:00, Львів, "Скіф"

Головний арбітр: Віталій Романов

Телетрансляція на каналі "XSPORT"

Шлях по турніру:

1-й попер. етап: Львів – Кремінь – 2:0, 2-й попер. етап: Львів – Волинь – 3:0, 1/16: Демня – Львів – 1:2, 1/8: Львів – Сталь – 1:1 (по пен. 5-3).

1-й попер. етап: Дніпро-1 – Буковина – 5:0, 2-й попер. етап: Дніпро-1 – Суми – 2:0, 1/16: Дніпро-1 – Гірник-Спорт – 1:0, 1/8: Дніпро-1 – Чорноморець – 0:0 (по пен. 8-7).

Друголігова пара у чвертьфіналі – явище непересічне. І якщо дальній прохід клонованого Дніпра, зважаючи на підбір виконавців, можна було спрогнозувати, то клуб з "оригінальною" назвою із Західної України опинився на цій стадії досить несподівано. Звичайно, в першу чергу, Львів повинен подякувати жеребу, який зводив команду з відносно рівними суперниками. Однак в 1/8 фіналу "містяни" здолали основний склад Сталі, тому випадковими пасажирами їх не назвеш.

Дніпро-1 теж пройшов представника елітного дивізіону і теж в серії 11-метрових. Той матч став єдиним з останніх 8, в якому дніпровці не зуміли обіграти опонента в основний час. Інші 7 були переможними, що вивело колектив Дмитра Михайленка в лідери Другої ліги в групі В. Судячи із заяв керівництва, новостворений клуб ставить перед собою дуже амбітні завдання. Чому б тоді не спробувати вийти в фінал Кубка, до якого залишилося два кроки?

Прогноз "Футбол 24": 0:1.

Шахтар – Верес

19:30, Харків, "Металіст"

Головний арбітр: Микола Кривоносов

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Шлях по турніру:

1/8: Зоря – Шахтар – 3:4 (от).

1/16: Агробізнес – Верес – 1:2 (от), 1/8: Арсенал-Київ – Верес – 0:1.

Шахтар лідирує в чемпіонаті з відривом у 4 пункти, однак в останніх матчах донеччани не настільки впевнено виглядають проти середняків: нічия зі Сталлю, поразка Олександрії. Гостро піднімається питання надійності оборони "гірників" – кількість їхніх "сухих" матчів в сезоні можна порахувати на пальцях однієї руки (Суперкубок відносимо до минулого). В історію про "дірявий" захист Паулу Фонсеки ідеально вписується важка перемога над Зорею (3:4) в 1/8 фіналу Кубка.

Верес нарешті перервав свою нічийну серію та відразу вийшов на третє місце УПЛ. І це при тому, що більшу частину дистанції Юрій Вірт проходить одним складом. Ротація гравців відбувається тільки через травми, яких у рівнян також предостатньо. Втім, враховуючи той факт, що безпрограшна серія народного клубу триває ще з літа, високе місце в турнірній таблиці першості вже не виглядає настільки дивним. Вдалі осінні виступи "червоно-чорних" продовжуються і за рахунок Кубка України, де слабшими за них були Агробізнес і Арсенал-Київ. Верес здатен створити чемпіону проблеми бодай в одному з двох матчів за три дні (в суботу команди зійдуться ще раз) – він це довів у першому колі чемпіонату.

Прогноз "Футбол 24": 2:1.

Хацкевич довіряє, Шахтар пропускає, а Карпати тонуть. Підсумки 17-го туру УПЛ