УКР РУС

Кубок Німеччини: Штутгарт вийшов у 1/2 вперше за 10 років, РБ Лейпциг вибив Борусію Д – визначилися усі півфіналісти

5 квітня 2023 Читать на русском

Відбулися чвертьфінальні поєдинки Кубка Німеччини 2022/23. Рахунок та огляд матчів середи читайте на "Футбол 24".

Кубок Німеччини 2022/23, чвертьфінал

Нюрнберг – Штутгарт – 0:1

Гол: Мійо, 83

РБ Лейпциг – Борусія Д – 2:0

Голи: Вернер, 22, Орбан, 90+8

Штутгарт уперше з 2013 року пробився до півфіналу Кубка Німеччини. Це досягнення підкорилося новому наставнику "швабів" Себастьяну Хьонессу в його дебютному матчі на чолі команди. Саме тренерське рішення виявилося ключовим, оскільки забив гравець, який вийшов на заміну. Французькому півзахиснику Енцо Мійо знадобилося дев'ять хвилин, щоб відзначитися – гол, який приніс Штутгарту перемогу, став для гравця дебютним за свою команду.

Кубок Німеччини: Тухель зазнав першого фіаско – Баварія сенсаційно вилетіла, пропустивши на останній хвилині

В іншому чвертьфіналі наставник Борусії Д Едін Терзіч міг побити національний рекорд: до сьогоднішнього дня тренер "джмелів" виграв усі свої матчі Кубка Німеччини в статусі тренера. У разі перемоги над РБ Лейпциг Терзіч здобував би дев'яту перемогу і обходив Ханса-Дітера Тіпфауера, який у сезоні 1978/79 привів Фортуну до перемоги в цьому турнірі.

Однак впоратися з чинним володарем Кубка Борусія не змогла. Той факт, що до перерви відзначитися вдалося одному лише Тімо Вернеру, втішав дортмундських уболівальників, адже статистика ударів по воротах була красномовною: 14:1 на користь господарів. Яніс Бласвіх врятував свою команду на 90+5-й хвилині після чудового пострілу Беллінгема, і у контратаці господарі поля забили вдруге – капітан РБ Лейпциг Орбан закочував м'яч у пусті ворота.

Раніше до півфіналу Кубка Німеччини пробилися також Айнтрахт та Фрайбург.