УКР РУС

Кубок - в Україну! "Дніпро" - "Севілья". Анонс

27 травня 2015 Читать на русском

Сьогодні у Варшаві відбудеться вирішальний матч Ліги Європи, в якому зустрінуться іспанська «Севілья» та український «Дніпро».

«Дніпро» - «Севілья» - 21:45, Варшава, «Народови», арбітр – Мартін Аткінсон (Англія)

Якщо «Севілью» ще перед стартом Ліги Європи називали одним з головних фаворитів, то «Дніпро» став справжнім сюрпризом цьогорічного розіграшу. Якби півроку тому хтось сказав, що «Дніпро» зіграє у фіналі Ліги Європи, його б взяли на сміх. Що й казати, такого успіху не чекали й самі гравці та головний тренер «Дніпра».

Дніпропетровців почали списувати з рахунків відразу після жеребкування перед першим матчу плей-офф, де в суперники потрапив «Олімпіакос», який вилетів з Ліги чемпіонів. Не додавав «Дніпру» авторитету в Європі й результат у груповому турнірі, де команда Маркевича лише на одне очко випередила «Карабах», загалом набравши скромні 7 балів. Нічого кримінального, якби азербайджанцям не відмінили гол в останньому турі на останніх секундах матчу з «Інтером» Рішення арбітра, відверто кажучи, помилкове, але хто б міг подумати, що воно настільки змінить історію! «Дніпро» вийшов з групи, після чого був битий і «Олімпіакос», і не менше потужний «Аякс». Далі були «Брюгге» і «Наполі». І це при тому, що дніпропетровці увесь сезон провели у Києві, де підтримка, за виключенням вирішальних матчів, була мінімальною. Можна багато говорити про фарт «Дніпра», але є банальна, але правдива фраза - щастить сильнішим.  

Нереально знайти в Європі команду, яка за останні роки добилася таких успіхів у другому за престижністю євротурнірі, як «Севілья», яка сьогодні може завоювати рекордний четвертий титул. «Рохібланкос» двічі поспіль ставали чемпіонами в 2006 і 2007 роках – тоді ще в Кубку УЄФА, а минулого року іспанцям підкорився третій трофей (уже Ліга Європи) за останні вісім років. Цього сезону «Севільї» довелося пройти в турнірі не легший шлях, аніж «Дніпру» - в плей-офф жодного більш-менш прохідного суперника. Андалусійцям довелося вибити з турніру менхенгладбахську «Борусію», «Вільяреал», «Зеніт», а у півфіналі «Фіорентину», яка перед цим розібралася з київським «Динамо». Не дивно, що «Севілью» називають фаворитом фіналу, але і Унаї Емері і самі гравці з повагою ставляться до «Дніпра» і вважать, що шанси рівні.

Орієнтовні склади:

«Дніпро»: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Лео Матос, Канкава, Ротань, Федорчук, Матеус, Коноплянка, Калініч

«Севілья»: Ріко, Коке, Каррісу, Колодзейчак, Тремулінас, Мбіа, Крихов'як, Алекс Відаль, Банега, Вітоло, Бакка

Мирон Маркевич: «Севілья» добре грає в атаці і там зібрані хороші виконавці, які створюють багато моментів. Для нас це головний біль. Але у нас оборона досі грала на хорошому рівні, так що головне буде нейтралізувати гравців лінії атаки».

Унаї Емері: «Це буде дуже важкий бій протяжністю в 90 хвилин, в якому буде багато нюансів. «Дніпро» для нас - дуже важкий суперник, ми бачили всі їхні матчі і вражені їхньою грою. Тому для успіху нам треба бути уважними в кожному епізоді і ні в якому разі не втрачати концентрації - ось що насправді важливо».

Олег Телюк, Football24