УКР РУС

Крутіше за "Наполі". Анонс 29 туру АПЛ

17 березня 2012 Читать на русском

Тимчасовий керманич "Челсі" Роберто Ді Маттео збирається здобути новий бал в очах Романа Абрамовича.

Цього разу тур національної першості тісно переплівся з матчами шостого раунду Кубка Англії, а тому закінчиться наступного тижня - аж у середу. Завдяки таким матчам як "Евертон" - "Сандерленд" і "Ліверпуль" - "Сток Сіті", нас очікує не менш інтригуюче видовище, аніж у чемпіонаті.

"Астон Вілла" - "Болтон"

У турнірній таблиці команди розділяє відстань у 10 очок. Тож "Астон Вілла" не може почуватися в цілковитій безпеці, адже з настанням вирішальних турів чемпіонату, аутсайдери стають все наполегливішими і агресивнішими. Бірмінгемці є найкомпроміснішою командою ліги, проте зі "скакунами" їх влаштує лише перемога. Здобувати її доведеться без Даррена Бента, якому прооперували гомілку.

Попередні матчі: 1:1 (Янг - К. Девіс), 2:3 (Бент, Олбрайтон - Кехілл-2, Класніч), 2:1 (Олбрайтон, Петров - Класніч)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Віган" - "Вест Бромвіч"

Команда Роберто Мартінеса провела дуже непоганий матч на полі "Норвіча", ні в чому, а головне - у рахунку, не поступившись могутнім "канаркам". І хоча "Віган" поки що набрав найменше очок серед усіх команд, це не гарантує "Вест Брому" легкої прогулянки. До слова, підопічних Ходжсона дещо опустили з небес на "Олд Траффорд". Феноменальна триматчева переможна серія із загальним рахунком 10:1 вже стала надбанням історії. Потрібно рухатися далі і набирати очки, адже як і "Астон Вілла", "дрозди" поки що не можуть остаточно розслабитися. Елітна прописка на наступний сезон ще не гарантована.

Попередні матчі: 1:0 (Мозес), 2:2 (НЗогбія, Вотсон - Одемвінгі, Фортюне), 2:1 (Мозес, Гомес - Рід)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"Фулхем" - "Суонсі"

Матч команд, яким від цього сезону, за великим рахунком, вже нічого не потрібно. Залишилася хіба що локальна мотивація окремих гравців. Зокрема, Павел Погребняк спробує довести, що не є "каліфом на годину". Адже забивши у трьох стартових матчах за "Фулхем", російський легіонер опинився у затінку захисників "Астон Вілли". У першому колі "котеджери" безапеляційно поступилися на "Ліберті Стедіум", тож жага реваншу у хлопців Йола, сподіваємося, наявна. Як і бажання "лебедів" продемонструвати, що це не було випадковістю.

Попередні матчі: 0:2 (Демпсі, автогол, Грем)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

 

"Вулверхемптон" - "МЮ"

Попередній візит "дияволів" на "Молінью" закінчився для них вельми плачевно. Але тодішні "вовки" - не рівня теперішнім. В останніх матчах помаранчево-чорні полохливо підгинають хвіст, адже грають без багаторічного вожака, яким був тренер Мік Маккарті. Щодо "МЮ", то команда ганебним чином опинилася за боротом Ліги Європи, тож тепер усі сили кине на чемпіонат. Перевага над "Ман Сіті" в один пункт - мізерна, проте, насправді, вона має величезне психологічне значення, адже саме "блакитні" вели перед упродовж багатьох місяців. Втримати, до того ж, збільшити гандикап - ось першочергове завдання "Юнайтед".

Попередні матчі: 1:2 (Ебанкс-Блейк - Парк-2), 2:1 (Елокобі, Дойл - Нані), 1:4 (С. Флетчер - Нані-2, Руні-2)

Прогноз "Футболу 24": 0:3

 

"Ньюкасл" - "Норвіч"

"Сорокам" увесь час чогось не вистачає. У матчі з "Арсеналом" - фінального свистка, в чеканні на який підопічні Пардью прогавили фатальний гол. У поєдинку зі "Сандерлендом" навпаки - додатковий час закінчився надто швидко, тож "Ньюкасл" не встиг отримати дивіденди від фінального штурму. У підсумку, "картаті" не перемагають вже в чотирьох матчах поспіль. Непросто це буде зробити і в "пташиному дербі", адже "канарки" - міцний горішок. Букмекери вважають однозначним фаворитом господарів поля. Однак здобута перемога обійдеться ціною вискубаного пір'я.

Попередні матчі: 2:4 (Ба-2 - Хулахан, Холт-2, Морісон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

КПР - "Ліверпуль"

"Обручам" необхідно здобувати очки вже і зараз. Команда з порівняно непоганими статками і рейтинговим поповненням під час зимового "вікна", опустилася у зону вильоту. Безперечно, гол "рейнджерів" у ворота "Болтона" судді цинічно "поцупили", проте Марку Х'юзу все ж не варто виправдовувати поразку на "Рібоку" саме цим епізодом. Значно кращий настрій у їх суперників. "Червоні" здобули переконливу перемогу у ліверпульському дербі, причому, продемонстрували вельми продуману гру, відмовившись від божевільних, проте неефективних наскоків на штрафний майданчик суперника.

Попередні матчі: 0:1 (Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

 

"Блекберн" - "Сандерленд"

Хлопці Стіва Кіна вже на три очки відірвалися від зони вильоту. Ще одна перемога - і вчорашні антипатики носитимуть тренера на руках. До слова, "Блекберн" є найвидовищнішою командою першості. У 28 матчах "волоцюг" забито вже 100 м'ячів - 40 на рахунку "Блекберна", 60 провели суперники. Більше того, матч із "Роверс" у першому колі став дебютним для Мартіна О'Ніла на посту наставника "Сандерленда". Гадаю, ви ще не забули фантастичну розв'язку того поєдинку і диво-гол Ларсона зі штрафного. Тож тепер "Блекберн" має повне право вимагати своєрідну сатисфакцію.

Попередні матчі: 0:0, 0:3 (Велбек, Бент, Г'ян), 1:2 (Вукчевіч - Вон, Ларсон)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Тоттенхем" - "Сток Сіті"

Три поразки поспіль...Вони зрубали під корінь мрії "шпор" про якісь захмарні висоти. Тепер необхідно вийти зі стопора і гідно завершити чемпіонат. Під словом "гідно" маю на увазі путівку у Лігу чемпіонів. Адже, як відомо, Харрі Реднапп зневажає Лігу Європи, м'яко кажучи. Як і Тоні Пюліс, до речі. Вилетівши від "Валенсії", "гончарі" здобули дві перемоги у чемпіонаті, дещо покращивши своє турнірне становище. Цікаво, чи вдасться забити своїм колишнім партнерам Пітеру Краучу. У футболці "Тотнема" він свого часу неодноразово засмучував "Сток", а ось "півникам" ще не забивав "во благо" команди Пюліса.

Попередні матчі: 2:1 (Бейл-2 - Фуллер), 3:2 (Крауч-2, Модріч - Етерінгтон, Джонс), 1:2 (Адебайор - Етерінгтон-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Евертон" - "Арсенал"

"Каноніри" набрали настільки могутнього ходу, що навіть осінній "Ман Сіті" не витримує поруч із ними конкуренції. Якщо переможна серія продовжиться, то зрозуміло, що ані "Челсі", ані "Тоттенхем" не зможуть скласти Венгеру конкуренції у боротьбі за путівку в Лігу чемпіонів. Що може протиставити гостям "Евертон"? У ліверпульському дербі, яке відбулося на тижні, команда Мойєса нагадувала якусь заштатну команду із конференції. Власне, "ірискам" залишається уповати лише на свій впертий характер, який іноді прорізається в матчах з лідерами.

Попередні матчі: 1:2 (Кехілл - Санья, Фабрегас), 1:2 (Саа - Аршавін, Кошельни), 0:1 (ван Персі)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"Ман Сіті" - "Челсі"

Саме "аристократам" вдалося завдати "містянам" першої поразки в чинному чемпіонаті. Вони прорубали таке собі "віконце", в яке пролізли ще й "Сандерленд", "Евертон", "Суонсі". Роберто Манчіні повинене непокоїти спад форми у його підопічних. Навіть у переможному матчі зі "Спортінгом" команда мала дуже непереконливий вигляд, чого не скажеш про "аристократів". Те, з яким смаком "Челсі" пережував кістки "Наполі", не могло не сподобатися власнику лондонського клубу. Ді Маттео навіть перевершив видані йому аванси, а перемога в Манчестері здатна схилити шальки терезів у виборі нового наставника "Челсі" саме на його користь.

Попередні матчі: 1:0 (Тевес), 0:2 (Луїш, Рамірес), 1:2 (Балотеллі - Мейрелеш, Лемпард)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Олег Бабій