УКР РУС

Криворіжці йдуть на рекорд, а також протистояння в Чернівцях

26 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогоднішній ігровий день розпочнуть команди із підвалин турнірної таблиці.

"Нива" і "Гірник" розмістились на тринадцятій та дванадцятій позиціях відповідно. Різниця в очковому еквіваленті між суперниками складає чотири пункти. Тобто перемога у цьому матчі - на вагу золота, особливо для тернополян, які зможуть дещо убезпечити себе від зони вильоту. Нагадаємо, що "Нива" не тішила своїх уболівальників вікторіями ще з минулого року. А останній матч між цими колективами завершився розгромною перемогою криворіжців, яка тоді стала першою для дебютантів Першої ліги.

Господарям у цьому матчі не допоможуть - опорник Рижук та основна міць захисту "Ниви" Донець, які перебрали карточок у матчі із "Сумами". Також Самардаку не варто розраховувати на захисника Яневича та півзахисника Кухарського, які буквально на тижні травмувалися. 

Що ж до "гірників", то їхнею головною проблемою повинна стати відсутність голкіпера Зарубіна, якого вилучили в матчі з "Нафтовиком". Проте свого колегу на рамці воріт здатні замінити Ганєв та Гурін. Для останнього матч матиме особливе значення, адже теперішній кіпер "Гірника" провів у складі "Ниви" п'ять років, а саме з 2000 по 2005. За цей період він зіграв 104 матчі, серед яких є й вищолігові протистояння.

Цікаво те, що "гірники" вже сім матчів поспіль не програють на виїзді, чим саме повторили досягнення "Олександрії", для якої цей показник став максимальним. Якщо сьогодні "Гірник" зіграє бодай внічию, то зможе записати своє ім'я в історію, таким чином втерши бодай у чомусь носа справжнім акулам Першої ліги.

Прогноз "Футболу 24":  1:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Нива" 54.35%

- Перемога команди "Гірник" 14.51%

- Нічия 31.14%

"Буковина" - "Нафтовик-Укрнафта" 

Протистояння між цими командами розпочалось ще в 1986 році. За це цей період було зіграно двадцять дев'ять матчів, десять з яких завершилися перемогою  господарів, одинадцять – на рахунку охтирчан. У всіх цих поєдинках було забито шістдесять три голи.

Язик не повернеться сказати, що "нафтовики" - відверті фаворити цього матчу. Не зважаючи на своє доволі безнадійне становище, господарі демонструють доволі непогану гру. У цьому змогли пересвідчитись "Гірник-Спорт" та "Полтава" - команди далеко не найслабші у цьому розіграші Першої ліги, проте їм довелось важкувато у матчі із аутсайдером. Проблемою для господарів може стати те, що їм не зможе допомогти центральний півзахисник команди - Толстяк, але сподіватимемось, що Гій зуміє віднайти потрібну людину, яка зуміє замінити Олександра.

У свою чергу гості намагатимуться реабілітуватися за невдачі у попередніх турах. "Нафтовики", які провели чудові зимові збори - зараз розчаровують. В цієї команди є все, щоб стабільно потрапляти в топ-6, але відсутність стабільної гри призводить до того, що непогана команда з Охтирки плентається бозна-де.

Прогноз "Футболу 24": 0:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Буковина" 25.52%

- Перемога команди "Нафтовик-Укрнафта" 47.21%

- Нічия 27.27%